Blogpost: Annika

HRC 2019: Opkrabbelen in mei

03-06-2019 door Annika 2 reacties
#8 Zussen - Danielle Steel

Na een paar matige leesmaanden, heb ik de afgelopen maand weer best wat boeken gelezen. Het eerste boek dat ik las, was een fijne feelgood van Danielle Steel: Zussen. Geleend van mijn beste vriendin en eigenlijk al veel te lang in de kast staan. Toen ik eenmaal begon met lezen ging ik echter als een trein. Je weet dat er iets ergs gaat gebeuren dat het leven van vier zussen op z'n kop zet. Wanneer de gebeurtenis eenmaal heeft plaatsgevonden, wordt je meegezogen in een verhaal vol familieliefde, carrièrekeuzes en liefdesrelaties. Een hele fijne feelgood dus van Danielle Steel!

#9 Gezien de feiten - Griet Op de Beeck

Eén van jullie gaf mij de tip om ook eens een dunner boek te lezen om de vaart voor de HRC erin te houden. Bij een bezoekje aan een mooie tweedehands boekenwinkel (Boekenschop in Tilburg: aanrader!) mocht ik bij de kassa een gratis cadeau uitzoeken. Ik koos voor een boekenweekgeschenk van Griet Op de Beeck: Gezien de feiten. Een bijzondere roman van nog geen honderd pagina's. Toen ik het korte verhaal uit had, althans dat dacht ik, was ik wel even in de war. Het einde is heel open. Er staat zelfs geen punt achter de laatste zin. Eerst dacht ik dat er iets verkeerd gedrukt was, maar na het lezen van een aantal recensies bleek mijn vermoeden te kloppen. Het einde van het boek is net zo abrupt als het einde van het hevige liefdesverhaal van Olivia. Wel mooi hoor, maar het liet me achter met enige verwarring.

# 10 Le Petit Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Een echte leesuitdaging voor mij de afgelopen tijd was het lezen van de oorspronkelijk Franse versie van De Kleine Prins, van Antoine de Saint-Exupéry. Van alle vreemde talen op de middelbare school, was Frans altijd mijn favoriet. Ook na het vwo heb ik het bepaalde periodes redelijk bijgehouden en gebruikt voor mijn werk. Afgelopen december bracht ik een (kerst)weekendje door in Lille. Hier kocht ik een mooi exemplaar van het boek over de kleine prins, met de originele aquarellen van de auteur. Het Franse taalgebruik is niet heel eenvoudig, ook al is het oorspronkelijk een kinderboek. Om de essentie van het verhaal goed te begrijpen, keek ik een (Nederlandse) film gebaseerd op het verhaal. Daarnaast las ik het boek mee met een luisterboek. Zo kon ik tegelijk werken aan een goede Franse uitspraak! Met af en toe woorden en uitdrukkingen opzoeken op Google Translate, was mijn educatieve leesuitstapje compleet. Wat een mooi verhaal! Ik ga het zeker nog eens lezen en zal dan ongetwijfeld weer andere zaken opmerken. Maar op alle vlakken was dit een bijzondere en leerzame leeservaring!

En nu?

Gelukkig heb ik mijn leesmotivatie weer een beetje terug gevonden! Momenteel ben ik bezig in een prachtige roman van Gabriel García Marquez. Nu al een mooi verhaal. Ook heb ik na mijn bezoekje aan de tweedehandswinkel weer een mooi plankje met boeken die ik eerst wil lezen, voordat ik weer nieuwe koop. Op naar een mooie leeszomer!

20eeffa2a18b5799d96e390f0d24d801.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: HRC 2019: Opkrabbelen in mei

De kleine prins - Manuela Adreani Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken