Blogpost: MarloesN

Huh? Out of character!

Wat voelde After You na de eerste hoofdstukken toch goed. Het beeld van Lou was vertrouwd en fijn. Ik voelde haar pijn na het verlies van Will en werd meegesleept in de emotie. Toen het moment aanbrak van de vreemde gebeurtenis, waarbij iemand uit het niets bij Lou voor de deur stond, draaide dat gevoel 180 graden. Niet alleen ik, ook mijn vriendin die gelijktijdig het boek aan het lezen was had bij dit moment een heus “huh? Wat gebeurt hier?” reactie. Dit zagen we niet aankomen! Ik ga hier natuurlijk niet verklappen wat of wie Lou’s leven op zijn kop zette. Maar ik wil wel vertellen dat het totaal niet klopte met het plaatje van Lou. Het verhaal werd er bijna ongeloofwaardig door. Lou is een sterke vrouw, niet iemand die anderen nodig heeft om zichzelf te herpakken. Gelukkig eindigt het verhaal met een beslissing die wel weer past bij Lou. De emotie is terug. Zo jammer dat het stuk tussen sterk begin en sterk einde alle kanten op ging en niet was wat ik ervan gehoopt had! Voor wie de Nederlandse vertaling wil lezen als deze ergens in het voorjaar 2016 uitkomt: durf het gerust aan, maar heb geen verwachtingen en vergelijk het niet met Me Before You. Daar kan niets aan tippen.

Reacties op: Huh? Out of character!

Gesponsorde boeken