Blogpost: jiitte19

Hungergames

Het gaat over een meisje Katniss. Ze woont in een arm district. Elk jaar houden de rijken (kapitool) de hongerspelen , dat is een spel waarbij er telkens  uit elk district 2 kinderen onder de achttien moeten gaan vechten tegen elkaar tot er 1 iemand overblijft telkens 1 jongen en 1 meisje. Katniss woont in district 12.
Bij de trekkingen van de hongerspelen wordt haar zus gekozen. Ze slaagt helemaal dicht en denkt niet na en stelt haar als vrijwilliger voor. Wat al jaren niet meer is gebeurd in district 12. dan de jongen die getrokken wordt is Peeta. Ze kennen elkaar van op school.
Ze gaat afscheid nemen van haar vrienden en familie en vertrekt met de trein naar het kapitool. Als ze zijn aangekomen gaan ze naar het trainingscentrum, en kunnen ze zich daar klaar maken voor de hongerspelen. Daar kunnen ze trainen en krijgen daar luxe maaltijden. Ze houden daar ook een interview zo dat ze sponsors kunnen krijgen. Tijdens het interview  zei Peeta dat hij verliefd was op Katniss. Wat niet zo is. Dat is voor de show. Na het interview gaan ze zich klaarmaken voor de hongerspelen. De dag van de hongerspelen geeft haar modeontwerpster een speld met een spotgaai, op dat is een vogel. Daarna gaat ze in een buis staan. Als ze op het terrein terecht komt moet ze nog 60 seconden wachten. Daarna mag je vertrekken en beginnen de hongerspelen. In het begin van het spel zijn er de meeste doden, omdat iedereen op de spullen in het midden afgaat. Maar katniss krijgt een grote rugzak te pakken, en gaat er daarna ervandoor het bos in. Na een paar dagen zijn er al een paar doden. Dan zegt het kapitool iets belangrijk, dat als je van het zelfde district bent dat je samen mag winnen. Katniss gaat direct opzoek naar Peeta. Na een lange tocht vind Katniss Peeta helemaal verwondt. Katniss probeert zoveel mogelijk hem te verzorgen. Daarna blijven ze in een grot en doen ze alsof ze heel verliefd op elkaar zijn. Na een lange tijd schieten ze nog met een tweetjes over, en nog iemand uit district 2 (Cato). Dan komen er opeens wilde wolven, en moeten ze snel wegrennen van de wolven. Ze rennen snel naar het midden en klimmen op een rots (de Hoorn). Daar staat Cato al op hun te wachten om hun te vermoorden.
Maar katniss pakt snel een peil en boog en schiet hem neer. Hij valt af de Hoorn en word opgegeten door de wolven. Daarna roept de spelmaker dat de regel van eerder afgelast is dus dat er terug maar 1 iemand mag winnen maar katniss pakt giftige bessen, en geeft een beetje aan peeta en zegt tegen hem eet de bessen op op 1. Ze telt af 3 2 1 en ze doen de bessen bijna in hun mond, en de spelmaker roept stop en zegt dat ze allebei zijn gewonnen. Katniss is heel blij en opgelucht.
Ik vond het boek spannend daarna had ik de film gekeken, en ik zag toch wel grote verschillen. Ik vond het boek toffer dan de film. Het is tof voor mensen of kinderen die intresse hebben in actie.

Reacties op: Hungergames

Gesponsorde boeken