Vincent Baumgart Auteur

Blogpost: Vincent Baumgart

Ik ben kwaad, en ik ben gelukkig

Kwaadheid, en negatieve emoties in het algemeen; daar maak je je niet populair mee. Maar zonder negativiteit geen roman. Wil je een meeslepend boek schrijven, dan is er conflict nodig.

Kennen jullie de cartoon Ren & Stimpy? Dat is ranzige jaren ’90 alternatieve kunst. In een van de afleveringen heeft de domme kat Stimpy een ‘blijheidshelm’ voor Ren gemaakt. Terwijl Ren, – een gefrustreerde chiwawa -, slaapt, monteert Stimpy de helm op Ren’s kop, waarna Ren met een verkrampte on-Duchenne grijns in het rond springt.
Ren is ‘blij’
Je wilt toch blij zijn, Ren?’ roept Stimpy tegen de gerobottiseerde Ren. Eindelijk lukt het Ren de helm van zijn kop te trekken, waarna hij roept: ‘Ik ben kwaad, en ik ben zo gelukkig!’

Dat heb ik nou ook. Mijn kwaadheid laat me voelen dat ik leef. En dankzij die kwaadheid, laten we het zelfs maar wraaklust noemen, heb ik een roman geschreven waarin ik mijn primitieve libido sublimeer, al blijft er net als in Ren & Stimpy wat ranzigheid over, als in een verbrandingsoven die niet alle vuil helemaal verteert.

De Groene Sprinkhaan is nu bij Bol te koop. Als je een recensie wil schrijven, meld je dan aan via het formulier op mijn website, dan stuur ik het E-book gratis op.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Ik ben kwaad, en ik ben gelukkig

De Groene Sprinkhaan - Vincent Baumgart Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners