Jan Gieling Auteur

Blogpost: Jan Gieling

Ik ben TERUG

09-01-2021 door Jan Gieling 1 reactie
Ik ben TERUG

Uit liefde geschreven
ben ik er voor jou
of om te geven

Met op mijn rug
Jan Gieling en TERUG
zie je mij nog maar zelden

In mij staat geschreven over het leven
over rouw, over trouw
van twee zonen, een man en zijn vrouw

Het is voorbeeld en boodschap
van hoe het leven kan gaan
van accepteren, waarvoor je komt te staan

Geschreven voor jou
en uit liefde voor het leven
zullen zij in TERUG betekenis geven
jg.


Mijn zonen, Bart (overleden in 2005 op 27 jarige leeftijd) en Jelle (overleden in 2006 op 25 jarige leeftijd) hebben voor en na hun diagnose van Niemann-Pick-c, een fatale stofwisselingsziekte, mij als vader laten zien en doen beseffen wat leven is.
Acceptatie en trouw aan jezelf blijven, als individu en sociaal wezen in de wereld staan en je omgeving toelaten en blijven genieten van wat mogelijk is ondanks de toenemende beperkingen, dat hebben zij laten zien en hebben wij als ouders zo goed mogelijk ondersteund.
Hoe het hen gelukt is om ondanks alle toenemende handicaps hun leven te leven en waardig te beeindigen en hoe wij als ouders tijdens hun leven en nu na hun overlijden verder leven heb ik in vers en proza beschreven in TERUG.

Ieders leven gaat van geboorte naar dood.
Ieders leven zal een keerpunt hebben.
In ieders leven zullen de fysieke mogelijkheden verminderen en zullen er ongemakken zijn van ziekte en pijntjes, die hopelijk weer te verhelpen of te genezen zijn.
Ieder heeft in korte of langere tijd te maken met diagnose, beperkingen, verlies, mantelzorg, rouw.
In TERUG staat het leven centraal: doen, zorgen en actief voortgaan tot het niet meer gaat en daaraan betekenis geven.
En dat je samen met anderen heel ver kunt gaan en komen en kunt blijven genieten van het leven zal ook blijken uit TERUG.

TERUG is verkrijgbaar zonder bezorgkosten via de website van Elikser, uw boekhandel of via libris (die uw boekhandel provisie geeft).
Bij aanschaf steunt u bovendien de VKS (Volwassenen, Kinderen, Stofwisseling), een stichting die zich inzet om informatie, kennis over stofwisselingsziekten te verstrekken en lotgenotenkontakt mogelijk te maken.

Reacties op: Ik ben TERUG

Gesponsorde boeken