Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Ik en Facebook, het blijft moeilijk... Wie herkent dit?

Eigenlijk was ik van plan vandaag een derde teaser uit Lotsdochter te publiceren. Er valt over mijn komende fantasyroman immers nog meer dan genoeg te vertellen. Om over de voorganger (Asverze), of mijn eerdere boeken, nog maar te zwijgen.

In plaats daarvan heb ik echter besloten te bloggen over mijn relatie met Facebook. Wat is er dan aan de hand met jou en Facebook, vraag jij je misschien af. Nou, op de een of andere manier liggen wij elkaar niet echt. Ik kan er heel slecht de vinger op leggen, maar misschien bieden jullie raad of nieuwe inzichten. Graag!

Kijk, ik ben al sinds 2011 of 2012 (het precieze jaartal ben ik even kwijt) als schrijver en privépersoon actief op FB. Na al die jaren slaagt FB er echter nog steeds in mij een onzeker en onhandig gevoel te geven, elke keer als ik inlog en m'n gezicht laat zien. Het voelt voor mij Facebook ben nooit volledig ongedwongen of spontaan. Ik voel me daar altijd wat out of place en awkward, om maar eens goed Nederlands te spreken. Nu kan je natuurlijk zeggen: "laat dat hele Facebook toch lekker links liggen!" En ja, dat zou natuurlijk kunnen, maar handig en verstandig is dat niet. Voor mij als schrijver is het vanwege het bereik toch een vrijwel onmisbaar kanaal. Zonder Facebook mis ik wat. Maar met Facebook voelt het nooit alsof ik iets win. Heel vervelend en ook raar, want bijvoorbeeld op Twitter, LinkedIn en hier op Hebban heb ik daar geen last van. Is dit herkenbaar voor iemand? En zo ja, wie weet raad? In dat geval kom ik graag met je in contact.Wie weet zit jij ook ergens mee en kunnen we samen tips uitruilen. We benne op de wereld voor mekaar voor mekaar te hellepen, nietwaar?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Ik en Facebook, het blijft moeilijk... Wie herkent dit?

Liefde, lust en andere ongemakken - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken