Marloes Auteur

Blogpost: Marloes

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Heerlijk, zomervakantie! Volgende week stap ik bepakt en bezakt in de auto, op weg naar Frankrijk. Eerste stop? St. Jurs, een mooi gebied in de Provence. Er ligt daar nog een onafgemaakte wandel-/klimtocht en die moet natuurlijk af:-) Ik hoop ruim drie weken te mogen genieten van alles wat Frankrijk heeft: mooi weer, prachtige gebieden en lekker eten. Kortom: heerlijk! Maar zo'n vakantie zorgt ook voor kopzorgen... Want: welke boeken moeten/mogen/kunnen er dan eigenlijk mee?! Een luxeprobleem?!

Na de vakantie start ik met de vervolgopleiding Nederlands. De eerste module: moderne letterkunde (lees: vijftien boeken lezen). Birk, De consequenties, Tirza, Dubbelspel, Een schitterend gebrek en De aanslag krijgen daarom een mooi plekje in mijn reistas! 

Zo'n vakantie is de ultieme gelegenheid om eens lekker wat boeken te lezen voor Hebban.nl en deleesfabriek.nl. Voor beide sites mag ik verschillende boeken lezen en beoordelen:). Voor de leesfabriek hoop ik 100 gelukkige dagen, De Japanse minnaar en Alleen maar helden te mogen beoordelen, maar dit is afhankelijk van de snelheid van de postbode;-). Voor Hebban neem ik meer boeken mee! Overstroomd, Geek Girl 3 en De Duivelsvork mogen mee voor de afdeling Young Adult en voor de afdeling Literatuur zitten De achtste zuster en Ringer in de tas.

En dan hebben we nog de YA-boeken van de Jonge Jury. Ik heb bij de bibiliotheek het maximale aantal gereserveerd (en stiekem ook wat op het pasje van mijn moeder;-)) en hoop natuurlijk dat de boeken op tijd zijn! Lukt dit, dan mogen boeken als Soapsop, Verraad, De strijd om de macht, Niets te verliezen, Bomber, Een planeet in je hoofd, Blut!, Walvisvaarders, De bliksemdief en Codenaam Coco het laatste beetje ruimte in mijn tas innemen. 

Tjah, en mocht ik dan nog wat tijd over hebben (want Frankrijk biedt natuurlijk heeel veel andere dingen: mooie wandelingen/klimtochten, gave kanoroutes, toffe oude steden en uitdagende mountainbikepaden), dan zijn er nog wel wat andere boeken die gelezen kunnen worden. Dat is het voordeel van een moeder die ook veel leest;-) Boeken als Het jaar dat de wereld op zijn kop stond, Kroonsz, Waar licht is, Ik ben bij je en Elke dag een druppel gif kunnen vast ook nog wel mee in de boekentas...


Reacties op: Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Gesponsorde boeken