Blogpost: GertievanDriel

Ik heb totaal géén talenknobbel

Bouwen en verbouwen daar ga ik voor.
Ik houd helemaal niet van schrijven, want ik kan dat eigenlijk helemaal niet goed. Tenminste niet zoals de meeste schrijvers. Ik heb totaal géén talenknobbel.

Vandaar dat ik bijna altijd de vraag krijg; “Waarom schrijf jij een boek dan”? Dat ga ik eens uitleggen;

Als je ergens een (flinke) deuk in slaat, komt er op een andere plek een knobbel. De wet van de natuurkunde, oftewel logisch boerenverstand. In mijn geval zit er dus een knobbel op het punt waar het visueel gedeelte, de ruimtelijk en technische inzichten zitten.

Ik heb daar mijn dagelijks werk van gemaakt, ofwel ik ben mijn talenten flink gaan “uitbuiten”. Laat mij maar een verbouwing met een interieur ontwerpen. Daarin ga ik helemaal los. Ik ben dus interieurontwerpster en styliste. Weet de juiste snaar te raken bij de bouw of verbouwing van het pand of het bedrijf. Daar ben ik (al zeg ik het zelf) behoorlijk goed in.

Ik help mensen hun woningen en bedrijven mooier, fijner en vooral logistiek kloppend te maken. Ga, samen met hen, in het te verbouwen pand aan de slag, ontwerp en organiseer wat er moet gebeuren. Nu denk je wellicht… om jou in te huren, is vast alleen voor de rijken onder ons weggelegd. Tja, dat kan ik zo 1.2.3. niet beoordelen, ligt eraan wat je duur vindt natuurlijk.

Sommigen mensen komen pas bij mij als ze echt helemaal zijn vastlopen. De bewoners zijn al flink aan het (ver)bouwen geslagen. Nadat de stukadoor is geweest, komt het op de kleuren aan. Dan vraagt men mij voor kleur en styling advies. Een interieurontwerp, een indeling en een moodboard vooraf maken waren veel slimmere en verstandigere keuzes geweest. Het is echt héél jammer als je dit hebt overgeslagen, want gedane zaken nemen geen keer. Een kleur kun je veranderen naar de trend of stijl die je mooi vindt. Een verkeerde indeling blijft je altijd achtervolgen in het woongenot.

Wat ik regelmatig meemaak is dat de bewoners met mijn nieuwe voorstellen en inzichten het bouwwerk alsnog gaan aanpassen of omgooien, omdat dit een enorme verbetering is. Een verbouwing binnen een verbouwing zullen we maar zeggen. Dit brengt altijd flink wat meerkosten met zich mee.

Maar goed… ik snap het ook wel. Een interieurontwerper of binnenhuisarchitect is voor veel mensen nog net een brug te ver. Daarom dacht ik…. “Laat ik een boek schrijven zodat de bewoner dit zelf kan aan- en oppakken”.

Dus een boek: “Hoe je zelf als interieurontwerper of stylist aan de slag kunt gaan”. Geschreven, zodat je voorbereidt aan tafel zit met de partijen waar je mee te maken krijgt. Logische indelingen, opstelling meubelen en de keuzes van je deuren, vloeren, trappen en wanden. Zodat je kosten bespaart én een prettiger huis overhoudt. Lekker zelf binnenhuisarchitect spelen, je eigen ontwerpen maken, met de kennis van een prof als ondersteuning via het boek. “MÉÉR DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD”

Waar kun je het boek bestellen?www.id3l.nl/boek

veel leesplezier en wijsheid.


Lees verder op mijn site

Reacties op: Ik heb totaal géén talenknobbel

Meer dan een dak boven je hoofd - Gertie van Driel Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken