Blogpost: Manon

Ik Reis Alleen - Samuel Bjørk en dan verder?

12-01-2019 door Manon 1 reactie
Na het derde boek(De Jongen In De Sneeuw) gelezen te hebben ben ik toch ook maar naar het eerste boek gegaan. Het was even wennen om terug te gaan in de verhaallijn van de rechercheurs, maar ik kan je zeggen dat dit mij zeker niet weerhouden heeft om te lezen en te lezen en te lezen.

Alweer een sterk proloog die een hoop nieuwsgierigheid op riep.  Aan het begin had ik wat moeite, dit kwam waarschijnlijk omdat ik De Jongen In De Sneeuw al had gelezen. Maar al snel kwam ik in het verhaal en werd ik op de zaak gezet. Meedenkend met Holger en Mia ging ik het boek door en voor ik het wist had ik het uit. Ik heb het boek verslonden, bijna geen moment weggelegd. En eerlijk normaal red ik het echt niet om in een week een boek uit te lezen. Voornamelijk door de drukte, maar met dit boek was het anders. Ik heb alles om me heen laten liggen. Uit het werk? Boek erbij. Pauze boek erbij. Naar bed? O dat kan nog wel even wachten. 

Het boek leest lekker makkelijk weg door de schrijfstijl van Samuel, maar ook door de dwaalsporen die worden uitgezet tijdens het onderzoek van de rechercheurs. De schrijver neemt je goed mee om een beeld te krijgen van de personages. Hierdoor ben ik zelf nog meer geneigd om samen met de rechercheurs de moord(en) op te lossen. De personages die worden beschreven zijn belangrijk voor de spanning en de opbouw van het verhaal. Hoe het afloopt had ik zelf totaal niet verwacht, ik zat zeker weten op een verkeerd spoor. 

Maar ja, nu is het boek uit. De vraag die dan komt: Welk boek komt er nu? De Doodsvogel? Of laat ik die nog even op de plank staan en lees ik eerst een ander boek? Of zal ik nu gelijk maar doorgaan met Samuel Bjørk? Hmm uiteindelijk heb ik maar vijf boeken naast elkaar gelegd en mijn vriend laten kiezen. De keus is gekomen op Het Meisje In Het IJs van Robert Bryndza. Dus mijn volgende blog zal waarschijnlijk daarover gaan, maaaaar ik kreeg mijn boekentipper ook binnen. En wil eigenlijk proberen tijdens mijn challange ook mee te doen aan de thema’s. Twijfel twijfel twijfel... Voor het eerst in mijn leesgeschiedenis ga ik proberen om twee boeken af te wisselen. Ik ben benieuwd hoe lang ik dat ga volhouden en hoe snel één van de boeken aan de kant ligt hihi. Dus ik ga nu lezen: Het Meisje In Het IJs - Robert Bryndza & De Zaak Torfs - Jo Claes. 

Ik ben benieuwd! Wat lezen en jullie nu? 

Reacties op: Ik Reis Alleen - Samuel Bjørk en dan verder?

Gesponsorde boeken