Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Heidi van der Vloet

Ik vraag u het hemd van uw Eighties-gat, Ernest Cline!

Het is bijzonder als het je vandaag de dag nog lukt om een groot lezerspubliek te bereiken met een boek over de jaren tachtig, en zeker als het dan ook nog science fiction is. Ernest Cline kreeg het voor elkaar met "Ready Player One". Dit boek is geen hoogstaande literatuur, maar een fantastisch avontuur in een virtuele omgeving waar ik graag mijn ongeloof even voor aan de kant zet. Mjam!

Als kind van de Eighties ben ik best benieuwd hoe hij op het idee komt en of hij in die periode zelf nu echt zo game-verslaafd was, als zijn boek wil doen geloven.

Vragen voor mijn interview:

Wie is die Ernest Cline? Hoe ben je de geeky schrijver geworden die je nu bent?

Wat zijn je plannen voor toekomstige boeken? (Oftewel: ga door, ga door!)

Waar heb je je inspiratie vandaan? Van de jaren 80 game- film- en muziekcultuur, dat is duidelijk, maar zijn er ook *schrijvers* uit die periode die je geïnspireerd hebben?

Wanneer verwacht je dat de film van "Ready Player One"  werkelijkheid zal zijn?

Waarom is jouw toekomstbeeld in "Ready Player One" zo pessimistisch? Geloof je zelf in het toekomstbeeld dat je schetst, of is het een "worst case scenario" en is je boek (ook een beetje) een waarschuwing?

Wikipedia over Ernest Cline

6066084ea15418e82047ee9ca1368519.jpg

















Ernest Cline, Larry D. Moore CC BY-SA 3.0.
3802113b6a4279c54ec7a64f3399f978.jpg

Reacties op: Ik vraag u het hemd van uw Eighties-gat, Ernest Cline!