Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Inspiratie en transpiratie

Mijn geheim voor het schrijven van een goed boek? Voor de helft talent en inspiratie. En voor de andere helft ploeteren en transpiratie. Want vergis je niet, het schrijven van een roman klinkt dan misschien heel romantisch - en dat is het ergens natuurlijk ook wel - maar is uiteindelijk ook gewoon werk. Ik heb immers een deadline te halen. Om dat voor elkaar te krijgen, maak ik gebruik van een planning: elke dag schrijf ik minimaal een kwartier. En ja, dat is echt leuker dan het klinkt. Door dagelijks met mijn verhaal bezig te zijn, blijf ik ook dagelijks in contact met mijn creatieve bron. Die krijgt zo niet de kans op te drogen maar gaat juist krachtiger en rijker stromen. Dat maakt dagelijks 'moeten' schrijven dan weer tot een feestje in plaats van een corveetje. Zo helpen transpiratie en inspiratie elkaar vooruit. Hoe mooi is dat?

Reacties op: Inspiratie en transpiratie

Gesponsorde boeken