Norman Jansen Auteur

Blogpost: Norman Jansen

Internationale dag tegen mensenhandel

Juist vandaag, 30 juli, is door de VN uitgeroepen als internationale dag tegen de mensenhandel. Juist vandaag, om aandacht te vragen voor de vele slachtoffers die wereldwijd dagelijks met dit fenomeen te maken hebben. Veel mensen beseffen niet dat dergelijke slachtoffers ook in ons dorp, onze stad en zelfs om de hoek van de straat of boven ons in de flat wonen. Gewoon normale mensen, normale Nederlanders, die te maken hebben met de (vaak) georganiseerde misdaad.
Mensenhandel is een breed fenomeen. Het betreft niet alleen de bekende seksuele uitbuiting maar bijvoorbeeld ook de arbeidsuitbuiting onder dwang, chantage , bedreiging of geweld. Iemand inhuren tegen een laag loon, lange dagen laten werken, geen of weinig rust, geen zeggenschap over vrije tijd, vaak nog kost en inwoning betalen en vreemdelingen die hun ID-kaart moeten inleveren. Allemaal vormen van uitbuiting en dus mensenhandel. Inmiddels heb ik via meerdere boeken een aantal slachtoffers van mensenhandel een stem gegeven. Gewone mensen. Een jonge moeder en twee jonge jongens afkomstig uit Afrika en een uit Nederland. Allerdaagse mensen die tegen verschillende problemen aanlopen waardoor ze uiteindelijk in de handen van criminelen vallen. 
Benieuwd naar het verhaal achter de slachtoffer(s)?  Hoe het zover heeft kunnen komen? Probeer eens 'De stilte van het water' of anders 'Een gemakkelijke prooi'. Ik ben benieuwd naar je ervaringen met mijn boeken. 

fdf154846c9df41b397c9af598b0ec51.jpeg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Internationale dag tegen mensenhandel

Gesponsorde boeken