Blogpost: Lise

interview met fantasie- en sciencefiction auteurs

De auteurs die fantasie- en sciencefictionboeken hebben geschreven en die ik het liefst zou willen interviewen zijn er heel wat. Zoals Julie Kagawa, Sarwat Chadda, Amanda Hocking,… Ik heb ervoor gekozen om voor deze drie auteurs vragen op te stellen.

Ik ga beginnen met Amanda Hocking. Ze heeft onder andere de trylle series geschreven, die zijn niet vertaald, maar ook de watersong series, die zijn wel vertaald. Ik vind haar boeken erg goed en zou haar graag willen vragen wie haar inspiratiebron was voor het schrijven van deze boeken. Ik zou haar ook graag willen vragen wat ervoor zorgde dat ze begon met schrijven en waarom ze specifiek ervoor heeft gekozen om fantasieboeken te schrijven. Leest ze deze zelf ook graag of is er nog een andere reden? Wanneer wist ze dat ze een schrijfster wilde worden? Wist ze dit al van kindsbeen af, pas toen ze ging verder studeren of pas toen ze aan haar eerst boek begon? Ik zou ook graag willen weten hoelang ze al schrijft. Schreef ze ook al toen ze nog naar school ging en zijn deze boeken gewoonweg niet gepubliceerd of is haar eerste boek dat ze schreef ook meteen uitgegeven? Ten slotte zou ik graag willen weten waar ze haar boeken schrijft. Doet ze dit aan haar bureau, in haar zetel,…

De volgende die ik graag zou willen interviewen is Julie Kagawa. Ze heeft tot nu toe al twee series geschreven: de iron fey serie en de eden serie. Ik zou haar graag enkele vragen willen stellen over de iron fey serie. Hoe kwam je op het idee om je verhaal te baseren op de Midzomernachtsdroom van Shakespeare? Hou je van het toneelstuk of was er een andere reden? Ik vind het wel super origineel! Wanneer kwam je op het idee om boeken te schrijven en wanneer schreef je je eerste boek? En waarom juist dit genre? Wie was degene die je het meest aanmoedigde en meeging in je schrijfproces? Was het moeilijk om je boek uit te brengen? Waren er veel uitgeverijen bij wie je terecht kon? Waar schrijf je je boeken? Doe je dit buiten of binnen, achter een bureau of in je zetel,…? Heb je al enig idee of je nog een serie gaat schrijven? En wat zal het onderwerp hiervan dan zijn?

De laatste auteur die ik zou willen interviewen zou Sarwat Chadda zijn. Hij heeft onder andere Duivelskus geschreven. Ik zou hem graag de volgende vragen stellen: Heb je je personages op iemand gebaseerd, en zo ja op wie? Wat was je inspiratiebron tijdens het schrijven van je boeken? Waarom heb je ervoor gekozen om een boek te schrijven over een tempelorde? Vond je zelf dat je door dit onderwerp te gebruiken een risico nam? Waar heb je je boeken geschreven? Doe je dit in stilte of heb je liever muziek op de achtergrond? Wanneer wil jij zelf stoppen met schrijven? Zie je het jezelf doen tot je bij wijze van spreken dood bent of wil je nog een andere job beoefenen? Ten slotte zou ik willen weten waarom jij, als man, over een vrouwelijk hoofdpersonage schrijft. Is het niet gemakkelijker om over iemand te schrijven waar je jezelf in herkent? En is herkenning dan niet makkelijker bij je eigen sekse? Je hebt voor een vrouwelijk hoofdpersonage gekozen, maar was het niet moeilijk om over haar gedachten en over haar gevoelens te schrijven als man?

Dit zijn de vragen die ik zou stellen als ik een interview mocht afnemen aan één van deze drie auteurs.

Reacties op: interview met fantasie- en sciencefiction auteurs

Gesponsorde boeken