Blogpost: Jacqueline

Jacq was op Bookstore Day

26-05-2019 door Jacqueline 5 reacties
b59e8fb4d4e11553d3b71f234f58af75.jpg

Dit was voor mij mijn eerste Bookstore Day. Een speciale dag om de boekhandel te vieren, dat vier ik graag mee! Ik koop sowieso mijn boeken altijd bij onafhankelijke boekwinkels. Ik wil een boek zien en voelen. Boekwinkels hebben voor mij altijd een magische aantrekkingskracht. Als ik in een andere (buitenlandse) stad ben, loop ik altijd even een boekwinkel binnen om te kijken wat voor mooie uitgaven zij hebben. Dat is iedere keer weer genieten.

Via de nieuwsbrief van mijn lokale boekhandel werd ik geattendeerd op een mooie actie: alle zeven delen van ‘Op zoek naar de verloren tijd’ van Marcel Proust. Alleen te koop als set én voor een mooie prijs. Dit speciaal ter gelegenheid van Bookstore Day. Ik kom graag bij deze boekhandel. Het is een kleine winkel met bevlogen medewerkers. Ze staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het uitkiezen van een mooi boek. Ik snuffel er graag tussen de boekenkasten en -tafels om de nieuwe aanwinsten te bekijken. En als ik de titel van mijn keuze er niet tussen vind, bestel ik deze bij hen.

Op Bookstore Day liep ik de boekhandel pas na de lunch binnen. En daar lagen ze nog. Een erg mooie set boeken, maar toch wel een behoorlijke uitgave. Daar moest ik even over nadenken. En dus liep ik weer de boekhandel uit. Ik kan dat: een boekwinkel uitlopen zonder iets te kopen … Het zien van mooie boeken en inspiratie opdoen zijn voor mij vaak voldoende. Ik moet selectief zijn, tenslotte heb ik al een hele volle boekenkast!

Weer thuis liet het me toch niet helemaal los. Een erg mooie kans dit! In herinnering even terug naar mijn lerares Frans op het vwo. Zij besprak Proust en zijn romancyclus. Dit alles niet zonder thee en … een madeleine! Herinneringen uit een verloren verleden naar boven brengend. Ons dit mooie gevoel zelf te laten ervaren was heel bijzonder, mede daarom bleven de romans mij bij. Toch las ik ze nooit.

Op de valreep, het was al bijna sluitingstijd, belde ik de boekhandel in de veronderstelling dat de boeken al waren gekocht door een andere liefhebber. Niets bleek minder waar: ze lagen er nog! En nu ben ik dus de trotse bezitter van alle delen van ‘Op zoek naar de verloren tijd’. Boeken die me nog vele uren leesplezier zullen geven. En ook de nodige uitdaging, want ze zijn heel complex.

Het was een geslaagde eerste Bookstore Day. Wat een ontzettend leuk initiatief en wat is er veel te doen! Van bijzondere uitgaven tot optredens en signeersessies door auteurs. Daar kun je een leuk jaarlijks uitje van maken.

Reacties op: Jacq was op Bookstore Day

De kant van Swann - Marcel Proust Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken