Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Jalousie de métier

Jalousie de métier, ofwel: beroepsmatige afgunst. Het schijnt erbij te horen en ik denk dat iedereen er wel eens mee te maken heeft (gehad), maar leuk is natuurlijk anders. Van de week was ik voor het eerst sinds tijden weer eens het slachtoffer van de afgunst van mijn vakbroeders en -zusters.

Wat wil het geval? Zo af en toe plaats ik online prikkelende posts in de vorm van teasers uit mijn boeken. Dat doe ik ook op Facebook in groepen waarin dat is toegestaan. Uiteraard neem ik daarbij de regels in acht, want ik wil niemand lastig vallen of mezelf opdringen.

Desondanks kreeg ik deze week toch het vriendelijke doch dringende verzoek van een beheerder van een groep geen teasers meer te plaatsen, hoewel dat strikt genomen wel is toegestaan. En waarom kreeg ik dit verzoek? Omdat sommige collega-schrijvers over mijn teasers waren gevallen. Ze vonden dat ik en mijn werk daardoor wel erg veel aandacht kregen.

Ja, hallo! Wat is dit voor kleinzielig gedrag? Kom op, collega's! Als jullie vinden dat jullie tekort komen, dan plaatsen jullie zelf maar meer (of betere) posts. Doe iets positiefs en constructiefs. Maar ga alsjeblieft niet proberen mij te muilkorven. De wereld is groot genoeg voor ons allemaal. En niemand wordt beter of mooier door te proberen een ander omlaag te trekken of kleiner te maken.Hoe lelijk kan jaloezie zijn?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Jalousie de métier

Stilte graag! - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken