janvanbeek7 Auteur

Blogpost: janvanbeek7

Jan van Beek

Hallo
Dit is de eerste keer dat ik iets schrijf op een blog of als blog, geen flauw idee hoe het een en ander werkt,
maar door het een keer te doen hoop ik hier achter te komen.
Ik ben van 1950, enigszins op leeftijd dus, ben getrouwd, woon in Boekelo en heb drie dochter, alle drie uit huis.
Twee jaar geleden ongeveer mocht ik stoppen met werken en betaalde de overheid, althans gedeeltelijk, mijn loon door.
Schrijven deed ik eigenlijk altijd al, korte verhalen in het kader van schrijfwedstrijden en dergelijke, maar vanaf het moment dat ik meer vrije tijd kreeg ben ik, geinspireerd door anderen, begonnen aan een langer verhaal, zo lang zelfs dat het uit kon worden gegeven in boekvorm.
De bedoeling is om een verhaal te delen net als een schilder zijn werk wil laten zien, niet om me te profileren of met de intentie een literair hoogstandje te schrijven.
En dan, een uitgever vinden, en die vind je niet, ja er zijn er genoeg, maar ze willen niet. Ik heb, na veel heen en weer geschrijf, een deal kunnen maken met uitgeverij Aspekt, in een constructie waarin het risico van kosten gedeeld wordt.
Het boek is uitgekomen in de zomer, het heet 'ONGENADIG ingehaald door het verleden", het is een deels fictief deels waargebeurt verhaal geworden, in de huis aan huis bladen rondom Boekelo heb ik een stukje in de krant kunnen krijgen, verder was de pers niet echt geïnteresseerd. Zelf ben ik aantal boekwinkels langs geweest om mijn boek in de winkels te kunnen krijgen, bij vier winkels is dat gelukt.
En de reacties, vooral hier in het dorp zijn leuk en daar doe ik het uiteindelijk voor.
Misschien tot ziens
Jan van Beek

Reacties op: Jan van Beek