Blogpost: WilmaHM80

Januari

Op oudejaarsavond had ik het met een goede vriendin over voornemens. Eigenlijk doe ik daar nooit echt aan omdat het alleen maar een teleurstelling kan zijn als je je er niet aan houdt. Doe gewoon wat je wilt en wanneer je het wilt. Maar haar idee om 50 boeken te lezen in 2019 sprak me aan. Het leek me vrij veel, dus dacht ik bij mezelf dat voor mij 12 zeker te doen moest zijn.
Op het moment was ik nog bezig in het boek ‘De Zeven Zussen – Storm’ (Lucinda Riley) en moest nog aardig wat pagina’s lezen. Maar eind van de week was het boek uit. Ik wilde wat nieuwe ideetjes opdoen voor boeken en misschien was een leesclub een goed idee. Op Internet ging ik op zoek maar kwam niet veel tegen. Wel de site ‘Hebban’. Hier deed ik meteen inspiratie op, zag ik leesclubs en nog veel meer. Mijn interesse was gewekt en ik schreef me direct in. Er stond ook een Lezerschallenge 2019 op. Wat een toeval. Ik zette in op de 12 boeken zoals eerder besproken. In de  kast had ik nog een feelgood-boek liggen die ik van mijn zus te leen had. Niet te dik, dus maar meteen mee door, te weten ‘Singel & Sexy’ (Mariëtte Middelbeek). Echt een verstand op nul verhaal waar je blij van wordt over een meisje dat na veel financiële tegenslag zichzelf gaat verhuren als date. Makkelijk en snel te lezen. Echt een boek voor tussendoor. Binnen vier dagen was het uit.
Op de Hebban-site bij de challenge, stond ook de checklist met een tip voor een type boek voor elke maand. Ik werd enthousiast en had direct een boek gezocht voor de checklist van januari: Lees een boek van een boekentipper. Ik kwam uit bij ‘Bloesem in de sneeuw’ (Sarah Jio). Via mijn vader meteen geregeld als e-book en lezen maar. Wat een fantastisch boek! Er wordt door een journaliste onderzoek gedaan naar de vermissing van een jongetje, ongeveer 80 jaar geleden tijdens een sneeuwstorm. Moeilijk om weg te leggen, dus hier deed ik maar drie dagen over. Echt een aanrader. Aangezien ik in bed lag toen ik het boek uit had, zocht ik even op de e-reader en er stond nog een boek op dat ik niet kende: ‘Kiss the bride’ (Abby Gaines). Ook een vrij makkelijk, tussendoor boek over een ontluikende liefde die begint tijdens een tv-show. Geen verplichtingen deze zondag, dus dezelfde dag was het boek uit. Ik schiet toch al aardig op, met het vooruitzicht van 12 boeken in 2019 en het is pas half januari. Ik kan mijn challenge wel aanpassen, dus heb ik deze opgehoogd naar 30 boeken. Dit moet te doen zijn. Op de site van Hebban kom ik trouwens veel tips tegen, welke allemaal op mijn ‘te lezen’-pagina komen. Genoeg in het vooruitzicht dus.
In alle jaren lezen heb ik nog nooit iets gelezen (of gezien) van Harry Potter. Nu heb ik ze wel allemaal in de boekenkast staan. Vandaag is de dag, ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ (J.K. Rowling) wordt mijn volgende boek. Eigenlijk ben ik niet zo van de fantasie, maar toch zat ik er vrij snel in. Het leest lekker makkelijk weg en ik wilde toch wel weten hoe het verder zou gaan met alle personen van Zweinstein. Dit boek was dan ook al na drie dagen uit! Ben zeker van plan de andere delen te lezen, maar niet meteen. Alles op z’n tijd. Er was ook nog een serie van Jackie van Laren welke ik niet gelezen had. Deel twee en drie stonden al bij mij in de kast, maar het eerste deel ontbrak nog. Het boek besteld bij Bol.com en direct begonnen toen het binnen was, ‘Zin’ (Jackie van Laren). Echt een heerlijk, romantisch verhaal met een verrassend einde. Na vier dagen kon ik door met het tweede deel, ‘Lief’. Net zo heerlijk om te lezen. Hier word ik nu blij van.
Inmiddels had ik me op de site ook ingeschreven voor een Leesclub. Voor het boek ‘Liegbeest’ (Jet van Vuuren) was ik ook geselecteerd. Erg leuk en ik was erg benieuwd. Een thriller. Een zeer pakkende thriller. Na ontvangst begon ik direct in het boek. Las ook erg makkelijk. Deed er ook maar een paar dagen over en schreef voor mezelf alvast de recensie. Het was nog een paar dagen wachten tot de lezersdiscussie op de site zou starten. Die is nu (in februari) in volle gang en het is erg leuk hieraan mee te doen. Vervolgens door met het derde deel van de Q-serie, ‘Ziel’ (Jackie van Laren). Jammer dat de boeken van deze schrijfster op zijn, maar in februari komt er een nieuwe, dus nog iets om naar uit te kijken.
Inmiddels is het eind januari en staat mijn teller dus op 9 boeken! Deze maand ging best goed. Ik lees makkelijk. In de avond, in de ochtend. Meestal in bed, maar ook vaak aan het begin van de avond op de bank. Nu ben ik niet snel afgeleid, dus kan ook goed lezen met drie kids om me heen en de televisie die aan staat. Mijn favoriete moment is in de ochtend, als ik wakker word voordat de wekker gaat en dan een half uurtje tot uurtje lezen als begin van de dag. Op naar februari, waar ik al veel leuke boeken in de planning heb staan!

Reacties op: Januari

Gesponsorde boeken