Blogpost: B.A. de Hoop

Januari 2016

Voor dit jaar ben ik een reading challenge aangegaan van 50 boeken op jaarbasis. Als ik afga op wat ik allemaal in januari heb gelezen dan ga ik dat aantal makkelijk halen. Maar ik weet dat ik niet het hele jaar in hetzelfde tempo lees en kan lezen want het gezin, werk, het weer en ga zo maar door, alles heeft invloed op het aantal boeken dat ik kan lezen per maand. Maar het leek me wel aardig om bij te houden wat ik lees en daarvan dan in een blog verslag te doen. Bij deze dan mijn eerste blog!

In januari heb ik in totaal zeven boeken gelezen. Ik luidde het jaar in met Het blauw van Rembrandt van Jorg Kastner. Wat vond ik dat een verrassend boek. Erg goed in de tijd neergezet en spannend ook. Ik denk dat het de grootste verrassing was van alles wat ik in januari heb gelezen. Dus als je dit boek nog niet kent, dan is het zeker de moeite waard om het op te zoeken en te lezen. Dan ben ik benieuwd wat jij er van vindt.

Van Lars Kepler las ik Slaap en Stalker, beiden weer fantastische boeken over hoofdpersoon Joona. Het zijn twee delen uit een serie, deel 4 en 5, en ik ben er helemaal door gegrepen. Ik zie uit naar meer boeken van Lars Kepler, wat overigens een pseudoniem is, en hoop op nog een deel over Joona. Maar gezien het eind van deel 5 is een nieuw deel over Joona niet zeker. Hoe dan ook, fantastische serie!

Ik las ook Persoonlijk van Lee Child, deel 19 in de serie over Jack Reacher, en In eigen hand van Tana French. Met deze twee boeken had ik wat meer moeite. Bij beide boeken kon ik wat minder meegaan met de hoofdpersonen. Het duurde dan ook lang voordat ik goed in het boek zat. Misschien lag het aan mij want de serie over Jack Reacher wordt over het algemeen goed gelezen. Een ander of volgend deel in deze serie wil ik zeker nog een kans geven. Ook van andere Tana French boeken wil ik best nog wat proberen.

Eindelijk kwam ik ook toe aan Denken aan vrijdag van Nicci French, deel vijf in de serie over Frieda Klein. Deze hoofdpersoon heeft me vanaf het eerste deel van de serie, Blauwe maandag, gegrepen. Dus toen ik lekker met dit boek op de bank kroop had ik er ook echt zin in. Het was ook weer een goed boek en toen ik het uit had heb ik direct gekeken of er nog een 'zaterdag' boek uitkomt. En ja, die komt in april uit: Als het zaterdag wordt. Ik denk dat ik zo ongeveer voor de deur van de bibliotheek ga liggen om dat boek te lenen. Ja bij de bieb, want ik heb een boekenkoopverbod opgelegd gekregen. De opdracht is om eerst eens de ongelezen boeken uit mijn boekenkast te lezen. Aangezien dat rond de 200 boeken zijn, snap ik het ergens wel, maar ja, die nieuw uitgekomen en uit te komen boeken wil ik natuurlijk ook lezen. Dan maar lenen bij de bibliotheek. Zo blijf ik nog een beetje bij....

En dan een al veel besproken boek: Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Valt daar nog wat over te zeggen? Wat mij betreft wel. De reviews zijn heel verschillend. De een vond het vreselijk, dan ander fantastisch. Is dat eigenlijk niet hoe het altijd over boeken gaat? Zelf ben ik wel enthousiast over het boek. Wat mij betreft las het ook als een trein, in minder dan 24 uur had ik het boek uit. Dat zegt ook wat over de toegankelijke schrijfstijl van het boek. Maar ook over de spanning waardoor ik heerlijk doorlas. Mijn leestempo was hoog bij dit boek en toen ik het uit had was ik helemaal voldaan en tevreden.

Ik las ook nog Anno Domini 30 van Ted Dekker. Dat boek was ik al bijna vergeten, en dat zegt natuurlijk ook veel... Veel meer kan ik er ook niet over zeggen. Het speelt zich af in de tijd dat Jezus op aarde rondliep, vandaar de titel. Maar het was een apart verhaal. Ik heb het boek wel uitgelezen. Zelden lees ik boek niet uit, maar als ik me een boek niet goed kan herinneren, dan pak ik het zeker geen tweede keer.

Nog wat boekenleuks deze maand... Ik won Over de grens van Jang Jin-Sung. Aan dit boek ben ik in januari niet toegekomen maar hij staat op m'n shortlist. Misschien lukt het om dat boek in februari te lezen. Wordt vervolgd dus.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Januari 2016

Gesponsorde boeken