Blogpost: Jet's Minibieb

Jet's Minibieb

Jet's Minibieb. 

Daar gaat ie dan, de eerste blog op de pagina van Hebban van Jet's Minibieb.

Eerst maar even voorstellen. Wie is Jet? Eigenlijk is mijn naam Mariëtte maar van kinds af aan noemen familie en vrienden mij Jet. Oorspronkelijk kom ik uit Noordwijk maar ik woon ondertussen al weer heel wat jaren in het mooie Zeeuws Vlaanderen in het kleine Zuiddorpe net op de grens met België. Ik woon hier met mijn man Koen en onze kinderen Jan, Isa en Mara en ons hondje Stitch. Ik ben werkzaam als verpleegkundige en heb tal van hobby's waaronder natuurlijk ook lezen.

Een minibieb? Ongeveer twee jaar geleden kwam ik het voor het eerst tegen in het tijdschrift Flow, een klein kastje aan of bij je huis wat je vult met boeken en waar buurtgenoten een boek kunnen lenen, ruilen of een mooi boek kunnen achterlaten voor een ander. Een initiatief wat is komen overwaaien uit Amerika. Met als slogan; always a gift never for sale. Ik was direct enthousiast! Het idee bleef een tijdje op de plank liggen maar op een bepaald moment gingen we er toch mee aan de slag. Kastje gevonden, opgeknapt en na een feestelijke opening op 3 oktober 2014 was Jet's Minibieb dan toch echt een feit.

En nu na ruim een jaar kan ik zeggen dat het goed gaat met Jet's Minibieb. Met regelmaat maken mensen gebruik van het biebje en krijgen we leuke reacties. Jet's Minibieb heeft ook een fb pagina. Hier laat ik zien en vertel ik over wat er bij Jet"s Minibieb gaande is maar ook over alles wat er in boeken land aan de hand is. En dat is veel. Daarmee is Jet’s Minibieb een zeer actieve en afwisselende pagina. Ondertussen zijn er al veel mensen die de pagina van Jet's Minibieb volgen en dat is natuurlijk heel erg leuk. Later ga ik hier vast meer over vertellen.

Waarom deze blog? Nog niet zo heel lang geleden ontdekte ik deze pagina en niet veel later werd ik door Debbie van der Zande enthousiast gemaakt voor de Reading Challenge 2016. Vooral het lezen van boeken uit de verschillende categorieën spreekt mij aan en dit dan in combinatie met de minibieb. Wat is mijn doel? Mijn doel is het lezen van in elk geval 20 boeken. Elk boek moet afkomstig zijn uit Jet's Minibieb en elk boek moet voorkomen in één van de categorieën. Verder plaats ik boeken in het biebje die op de lijst voorkomen en maak hiervan melding op de fb pagina van Jet's Minibieb. Heb ik een boek gelezen dan zal ik daar een recensie over schrijven zowel hier als op de fb pagina.

Ondertussen ben ik aan het eerste boek begonnen; ' Niets weerstaat de nacht’ van Delphine de Vigan en staat 'Kom hier dat ik u kus' van Griet op de Beeck in Jet's Minibieb. Op de foto ziet u Jet's Minibieb genomen in het voorjaar van 2015. De andere foto toont een collage zoals ik die plaats op de fb pagina van Jet's Minibieb.

Sluit ik af met iedereen veel leesplezier te wensen dit komende jaar en wie weet tot ziens, hier, op de facebook pagina of in het echt bij Jet's Minibieb in Zuiddorpe.

77e878638fa7cca8ae1d9812f5ab8eb2.jpg
21545714d7f2c8f55d343ed4523878b8.jpg
Lees verder op mijn site

Reacties op: Jet's Minibieb

Gesponsorde boeken