Blogpost: Gerda van Drunen

Jeugdboekherinnering de Zwarte Hengst

De jeugdboekherinnering dat ik veel sprookjes heb gelezen en nog steeds van sprookjes hou en veel sprookjes boeken ook heb bewaard.  Nostalgie en vooral sprookjes die niet zo vaak worden verteld  en juist ook die niet zo bekend zijn.
Maar de échte herinnering aan een jeugd boek is toch wel de serie van de Zwarte Hengst of hoe ik het ook ken The Black Stallion! 
De zwarte hengst is een paard uit een boekenreeks van Walter Farley. Het verhaal speelt in de 50-iger jaren en gaat over een jongetje die zijoom in India bezoekt en op de terugweg met de boot naar Amerika terugreist. Halverwege wordt er een zwarte hengst aan boord gebracht, die helemaal onhandelbaar is. Korte tijd later vergaat het schip, het jongetje bevrijdt het paard en het paard springt in zee en sleurt de jongen mee. De jongen weet zich aan een halstertouw van het paard vast te grijpen en het paard zwemt naar een onbewoond eiland, waar ze allebei proberen te overleven. De jongen zoekt voedsel voor het paard, en het lukt hem om het vertouwen van het paard te winnen. Hij kan het paard zelfs berijden. Het tweetal wordt gevonden, naar Amerika gebracht en de zwarte Hengst wordt daar voor de paardekoersen op de renbaan getraint. Hoewel hij geen papieren heeft mag hij toch koersen en wint het tegen de snelste paarden van het land
Dit komt ook doordat ik zelf geen paard/pony mocht rijden en wel helemaal dol was op pony/paarden.  Prachtige dieren en dat is denk ik ook de reden dat ik de serie Black Bauty ook zo geweldig vond!    Nu realiseer ik me, ik heb verschillende pockets in mijn bezit gehad, maar  weg gedaan ..helaas..ik heb volgens mij niet alle delen gelezen maar wel veel.

De film die er later over gemaakt is heb ik nooit gezien..ik hou het dus bij mijn eigen verbeeldingen.  
Het waren van die pocketboekjes dus niet zo heel groot..en ik denk dat ik meeste boekjes heb geleend via de bibliotheek, want lezen deed en doe ik nog graag! 
Deze mooie zwarte Hengst Black en zijn veulens, zoals Satan..die niet getemd kon worden.  En zijn rivaal Flame, de reusachtige Rode Hengst met zijn prachtige naam ..en zijn kleur waar die zijn naam aan te danken heeft.
Herinneringen..

Maar ik vraag me ook af hoeveel mensen ook deze boekenserie ken?  en er is nu zelfs een site van deze Black Stallion ..http://theblackstallion.com/web/   en dat wist ik niet ..

Ik  was dan ook jong en schrijvers interreseerden me niet..alleen het verhaal van dat mooie zwarte paard Black!

Reacties op: Jeugdboekherinnering de Zwarte Hengst

Gesponsorde boeken