Blogpost: Lisa Plunkje

John Green?! Waarom ben ik toch fan?!

Hoe komt dat nou, dat ik van de meest onbekende schrijvers alle boeken heb verslonden, maar dat ik tot voor kort niets van John Green wist?
Ja, natuurlijk wist ik dat hij een schrijver is en dat hij The fault in our stars schreef is me ook niet ontgaan, maar verder?
Ik heb nog nooit een boek van die man gelezen, maar toch werd ik laatst fan, na het bekijken van een advertentie voor de verfilming van Papertowns nota bene, En hoe komt het dan toch dat ik toen nog steeds geen boek van die man ging lezen?, hij is een schrijver! En ik hoor zijn boeken te lezen! Daarom ben je fan van iemand met dat beroep, omdat hij mooie boeken schrijft!
Dat is dus de reden dat ik het niet meer snap, ik heb volop de kans om een boek van hem te lezen, voor slechts 15 euro in de boekhandel, The fault in our stars bij de bieb lenen, (verder hebben ze er geen boeken van John Green), of toch die Engelse versie op Marktplaats halen? (die laatste optie lijkt me dan weer wat te lastig...), maar misschien moet ik het gewoon proberen, zoals ik een pizza met aubergine proef, en erachter kom dat het één van de lekkerste pizza's is die ik ooit gehad heb. 
Nee, dat is anders, dan ben ik van te voren nog geen fan, al zou ik het wel kunnen vergelijken met de Engelse versie, want ik ben bang dat ik die niet goed begrijp, maar ik ben wel fan van die versie omdat daar Greens originele zinnen in staan, (dat weet ik dus ook al, en dan klopt die vergelijking ook al niet meer). Oke, ik stop met het maken van nutteloze vergelijkingen met auberginepizza's  ga door naar de kern van deze blog, Hoe komt het nou toch?
Nou ja, misschien zijn nutteloze vergelijkingen toch nuttiger dan ik dacht, want ik heb nu opeens mijn licht moment, ik voel het gloeilampje gewoon boven mijn hoofd hangen.
Ik weet gewoon veel meer over John Green dan ik dacht, puur door mijn honger om  kote artikeltjes over deze meneer te lezen, en hoe meer je over iemand weet hoe meer je het gevoel hebt dat je hem kent, en aangezien ik dus alleen maar positieve dingen over hem weet ben ik fan geworden!

PS: Om Papertowns te lezen doe ik mee aan een winactie, en terwijl ik in alle zenuwen wacht of ik bij de winnaars zit kan ik mooi even naar de bieb fietsen om The fault in our stars te halen, want hoe meer je over iemand weet, hoe meer je fan zult zijn.Reacties op: John Green?! Waarom ben ik toch fan?!

Gesponsorde boeken