Hilde Vandermeeren Auteur

Blogpost: Hilde Vandermeeren

Koestermomenten

In 2016 vier ik mijn 15-jarige schrijverschap. Tijd voor een terugblik. Over de momenten van ontgoocheling, waarbij ik overwoog om te stoppen met schrijven (om dan toch altijd door te zetten) zal ik het misschien ooit in een andere blog hebben. Maar eerst de leuke momenten: de koestermomenten, de springplankmomenten die me aanmoedigden om door te gaan. Soms zaten die in heel eenvoudige zinnen of gebeurtenissen, zoals:
(1) Het enthousiaste jongetje dat ik tijdens een auteurslezing naar voren riep om mee te spelen in een toneeltje. Hij zat vlak naast de juf (alarmteken 1) en de juf deed verwoede pogingen achter zijn rug om me duidelijk te maken dat ik hem vooral niet moest uitpikken (alarmteken 2). Toen ik hem naar voren riep wist ik dus dat dat een zeker risico inhield. Maar een beetje structuur en heel veel ruimte voor creativiteit zorgden ervoor dat het een succeservaring was. Hij kreeg - ik denk misschien voor het eerst in zijn leven - applaus van zijn klas. Misschien is hij nu een verwoede lezer geworden, of misschien wordt hij ooit wel een auteur (of een acteur). Gun mij het plezier om te denken dat ik daar een heel klein steentje heb toe bijgedragen.
(2) De uitreiking van de Zilveren Griffel in 2005 voor 'De twaalfde man' in Nederland. Wat een prachtig evenement was dat, heerlijke herinneringen. Als Griffel-winnaars kregen we onder meer een taart met de cover van ons boek op. En of dat smaakte! De Gouden Griffel ging naar mijn grote favoriet: Guus Kuijer. Wat een eer om dat samen te mogen vieren.
(3) De recensente Annemie Leysen die schreef dat sommige aspecten uit mijn boek 'Het kistje van Cleo' haar deden denken aan films van Ken Loach. Zij kon onmogelijk weten dat zijn film 'Ladybird, Ladybird' inderdaad een inspiratiebron was geweest. Altijd fijn als recensenten ook voelen waarover het boek gaat (na 15 jaar schrijven durf ik ook zeggen dat het heel vaak niet het geval is).
(4) De lezer die me liet weten dat hij door mijn thrillers opnieuw is beginnen te lezen.
(5) De publicatie van mijn kort verhaal 'The Lighthouse' in het Amerikaanse Ellery Queen's Mystery Magazine. En dan tot mijn verrassing nog vermeld worden op de cover ook: dank aan Josh Pachter en Janet Hutchings voor dit fantastische koestermoment!

ed7014e275d41ca86359b7cbc342e116.jpg

Reacties op: Koestermomenten

Gesponsorde boeken