Anne West Auteur

Blogpost: Anne West

Koffietijd!

Aanstaande maandag 12 oktober is het Wereld Reuma dag en ik ben dan te gast in het RTL4 programma Koffietijd! Samen met de ambassadrice van het Reumafonds, Anita Witzier, mag ik aan tafel zitten om te vertellen over mijn boek 'Achter de Geraniums' en over leven met reuma. 

Nu klinkt bovenstaande wellicht alsof dit voor mij allemaal gesneden koek is. Even een boek lanceren, gevolgd door even een TV optreden om datzelfde boek te promoten. Maar dat is het natuurlijk niet. Hoewel ‘Achter de Geraniums’ mijn twaalfde boek is, heb ik nog nooit een camera van dichtbij gezien. Trouwens, Anita Witzier heb ik ook nog nooit van dichtbij gezien.  

Dus ik vind het allemaal vreselijk spannend. Wat het nog eens extra spannend maakt is het feit dat ‘Achter de Geraniums’ niet zomaar een verhaal is. Het is een roman over mijn persoonlijke gedachten, gevoelens en angsten over leven met reuma. En daarover ga ik dan gezellig babbelen aan de tafel van Koffietijd. Mensen die me een beetje kennen weten dat praten over wat mij echt persoonlijk bezig houdt niet echt mijn sterkste vaardigheid is. Maar ik heb dit boek niet voor niets geschreven. Het is mijn doel mijn verhaal te delen met anderen in de hoop dat mensen zich erin herkennen of aan het nadenken gaan. Dit boek is er gekomen omdat ik zelf nauwelijks iets kon vinden over wat mij echt bezig hield toen ik voor het eerst te horen kreeg dat ik reuma had.  

En natuurlijk is dit boek er om iedereen eraan te herinneren dat mensen met reuma dezelfde dromen en wensen hebben als ieder ander en dat ze in bepaalde situaties precies dezelfde blunders begaan als ieder ander.  Over blunders gesproken. Het kan zomaar zijn dat ik de komende jaren heel vaak op TV ben, maar dan in programma’s als ‘De grootste blunders allertijden’ of ‘De meest gênante momenten’. Als ik denk aan wat er allemaal mis kan gaan tijdens zo’n live programma als Koffietijd krijg ik al helemaal de zenuwen. Benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen? Kijk dan op 12 oktober van 10.00- 11.00 uur naar Koffietijd! Op RTL4.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Koffietijd!

Gesponsorde boeken