Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: EMBV

Koningin Victoria in Zwitserland

c590b27dc75cc2e45b51b07f1d5eb1db.jpg2018 markeert het 150-jarig jubileum van het bezoek van koningin Victoria aan Zwitserland. Vanaf 7 augustus 1868 was zij met drie van haar kinderen in het Pension Wallis aan de Gütsch in Luzern. Hoewel alleen met een gevolg en incognito, de helft van Europa wist van de reis. Na jaren van diepe rouw na het overlijden van haar geliefde echtgenoot Albert van Saksen-Coburg herinnert en Gotha ging Victoria er eindelijk op uit.

Het boek beschrijft dagboekaantekeningen en originele brieven van de omstandigheden van de reis en de observaties van de koningin in detail. Meer dan 70 illustraties, inclusief hedendaagse foto’s, gravures en aquarellen van Queen Victoria en Prinses Louise.

Voor wie Queen Victoria een warm hart toe draagt is dit boek zeker een aanrader. Je moet er wel Duits voor kunnen lezen. Het boek is mede mogelijk gemaakt door Het Historisch Museum Luzern.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Koningin Victoria in Zwitserland