Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Kort verhaal als schrijfoefening - vaker doen of niet?

Als schrijfoefening is het heel erg leuk om andere mensen woorden te laten roepen die je vervolgens in een verhaal moet verwerken. Dat levert verrassende dingen op, namelijk. Ik vind het ook erg leuk om te doen. Meestal houd ik een 500-woorden-grens aan (maar niet heel strikt, het is geen wedstrijd) en vaak kan ik daar ook wel binnen blijven. 

Ik heb een tijdje terug weer eens een aantal woorden verzameld en op basis daarvan een verhaal geschreven. Dat verhaaltje is op mijn site te vinden, maar het beginnetje plaats ik hier. Wat denken jullie? Zal ik dit vaker doen? 

De opdracht: (Schrijf een verhaal van max. 500 woorden met daarin de woorden treeft, nachtdienst, vergetelheidsharnas, heks, wolf.)


Het begin van het verhaal: 

Veilig Aangekomen
Rillend liep Neria naar de kale zilverberk aan de rand van hun kamp. Ze trok haar kraag omhoog en schold op het lompe kogelvrije vest dat ze verplicht droeg. Waarom had zij zo vaak nachtdienst?
Met de slaap nog in haar ogen keek ze naar het kamp. Vijf armzalige oude tenten, meer was er niet over. De missie stond op losse schroeven nu ook de luitenant was gesneuveld. Toch waren ze bijna bij de Stad van Doden. Het was de vraag of ze daar daadwerkelijk dat stomme schilderij zouden vinden. Cultureel erfgoed!
Neria spuugde op de grond. De wind speelde met haar krullen, maar het was niet meer dan een briesje. Ze hurkte neer naast de resten van het vorige vuur. Uit de as trok ze de treeft die iemand had gebruikt om de ketel warm te houden – dat moest Sander zijn geweest. Ze vervloekte zijn stupiditeit. Alleen hij was zo stom om de treeft ín het vuur te zetten.
Zorgvuldig stapelde ze droge takken op. Daarna zwierde ze achteloos haar hand eroverheen. Vlammen laaiden op, likten aan de takken en boden direct weldadige warmte. Ze glimlachte. Als heks kreeg zij het vaakst de nachtwacht in de laarzen geschoven, maar ze had zo haar eigen pleziertjes.

---

Het hele verhaaltje (het zijn maar 500 woorden) vind je op mijn website. Heb jij wel eens zo'n schrijfoefening gedaan? Of zou jij wel eens willen weten wat ik van 3, 4 of 5 willekeurige woorden weet te brouwen? Je mag hieronder spontaan woorden roepen, dan verwerk ik ze misschien wel in de volgende "doedel"! Lees verder op mijn site

Reacties op: Kort verhaal als schrijfoefening - vaker doen of niet?

Gesponsorde boeken