Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Anne West Auteur

Blogpost: Anne West

Kostschool: Eindelijk mijn eigen verhaal!

Kennen jullie ze nog? Die kostschoolboeken van vroeger? Ik las bijna niets anders en ik heb de bekendste series letterlijk tientallen keren herlezen. Mijn favoriete boeken waren de serie rond Pitty op haar kostschool Malory Towers en de Dolle Tweeling verhalen, beiden van Enid Blyton. Maar ook de Trebizon serie en Sweet Vally High (eigenlijk geen kostschool) verslond ik. En niet een keer, nee, steeds opnieuw. Elk jaar haalde ik die series wel weer uit de kast. Ik was er gek op. En bovenal wenste ik dat ik op een kostschool zat waar ik les kreeg van een Franse mademoiselle en allemaal spannende avonturen beleefde met een klas waarin iedereen uiteindelijk je vriendin wordt. Behalve natuurlijk dat ene zeer slechte meisje dat van school wordt gestuurd. In vergelijking met zo’n geweldige kostschool was mijn eigen middelbare school echt vreselijk saai. En ook niet zo heel erg leuk.

Droomprinsen en Echte Jongens

Als auteur was het stiekem mijn droom om ook een kostschool verhaal te schrijven. Maar dan wel op mijn eigen manier. Dat is gelukt! Met ‘Droomprinsen en Echte Jongens’ verschijnt mijn eerste kostschoolverhaal. Natuurlijk is het een verhaal in Anne West stijl met naast een kostschool een paar draken, wat eenhoorns en een enkele dwerg. Tja, dat hoort ook een beetje bij mij. Maar de fans van kostschoolverhalen zullen ook wel menig Enid Blyton ingrediënt herkennen. Zo kunnen de drie hoofdpersonen Maren, Klarijn en Kaja het in het begin helemaal niet met elkaar vinden. Natuurlijk belanden ze dus wel met elkaar op een kamer. Elk meisje heeft iets persoonlijks te leren op de school en door spannende avonturen ontdekken ze veel over zichzelf. Nu ik ouder ben, zie ik de moralen die Enid Blyton overvloedig in haar verhalen stopte. Stiekem heb ik dat in mijn eigen boek hier en daar ook een beetje gedaan.

Kostschool: spannend verhaal

Maar uiteindelijk gaat het om het verhaal. Het is een spannend boek waarin de drie meiden eigenlijk nauwelijks in de klas zitten, maar vooral veel op drakenruggen en in afgesloten kastelen waarin ze niet mogen zijn.  Ze doen eigenlijk niets anders dan stiekem de Oswald de Tragische school, zoals deze kostschool heet, ontvluchten om te ontdekken wat er met de ontvoerde prins van Thoren is gebeurd. Zoals het een goed kostschoolverhaal past, starten de meiden in hun eerste jaar. Kortom, er zouden nog meer jaren en meer boeken kunnen volgen. De verhalen zitten in mijn hoofd. Ik hoop natuurlijk dat dit boek zodanig aanslaat dat de vervolgen kunnen komen. Dus heb je zelf veel plezier beleefd aan kostschool verhalen? Koop dan dit boek voor je dochter of kleindochter. Wedden dat zij ook even wegzinkt in de sprookjesachtige wereld van de kostschool?
Lees verder op mijn site

Reacties op: Kostschool: Eindelijk mijn eigen verhaal!