Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Jaap Boekestein Auteur

Blogpost: Jaap Boekestein

Kruipend bloed

Een paar jaar geleden, toen de blogs van Hebban van de Home-page verdwenen naar de goelag van de achterafpagina's, schreef ik in mijn laatste blog dat ik met blogs op Hebban stopte. Ik deed dat ook en ging vrolijk in een andere hobbyscene met blogs verder.
Maar ja, bloed kruipt.
Ik ben een efficiëntie gericht mens (sommigen noemen dat lui, maar het is niet helemaal hetzelfde :-). In de loop der tijd heb ik aan diverse blogservices gesnuffeld maar zelf die meuk opzetten, trok mij niet zo aan. Een kant en klare blogserive heeft toch een hoop voordelen, dus tja... Hebban.

'The bitch is back'. Geen idee waar die kreet vandaan komt (en te wazig of het te googlen), maar ik ben dus terug op Hebben. Voor hoe lang weet ik niet, we zien wel. Zo lang ik er zin in heb, vermoed. ik.

Het is zondagmiddag, 22 februari 2017. Ik zit in mijn favoriete koffiezaakje en ben zo duf als een konijn. Een geweldig feest achter de rug en nu niet helder genoeg om te werken aan een verhaal (Deadline 18 februari, tijd zat). Toch wil ik schrijven en na net een blog in die andere hobby te hebben afgrond, nu weer eens een blog op schrijfgebied.

Oké, januari 2017, tijd voor een terugblik! (Oftewel, een egoboost.) Op schrijfgebied is 2016 een goed jaar voor mij geweest.
* Turning Off, Turning On; in: Cliterature 42; 2016 12 * Raven, Rose and Apple Pie; in: After The Happily Ever After; 2016 12 * The Three Time Girl; in: Ever Dream of Me; 2016 11 * Beautiful Dave; in: Double Feature Magazine 1; 2016 10 * The Case of the Masticated Hand - From the unpublished cases found in the papers of the late Dr. John H. Watson; together with Roelof Goudriaan; in: Mystery Weekly Magazine; 2016 10 * From the Witness Account Series: All the Things You Never Wanted to Know About Drowning; in: Sirens Call 28; 2016 08 * Fight or Fuck; in: Sirens Call 27; 2016 07 * Warm Red Sea; in: Urban Temples of Cthulhu; 2016 05 * Fair Chance; in: Surreal Nightmares; 2016 04 * Schedel kussen; in Wonderwaan 40; 2016 12 * De eer van André Fantone; in: Edge Zero; 2016 10; Jaap Boekestein * De eer van André Fantone; in: Wonderwaan 38; 2016 10; Jaap Boekestein * Boeken houden van mensen; in: Fantastische Vertellingen 39; 2016 08; Jaap Boekestein * Furlieliefde; in: Fantastische Vertellingen 39; 2016 08; Jaap Boekestein * Raaf, roos en appeltaart; in: Ganymedes 16; 2016 08; Jaap Boekestein * Aanbod, opbod; in: Moord en Mysterie 1; 2016 06; Jaap Boekestein
In totaal negen Engelstalige verhalen en zeven Nederlandstalige verhalen gepubliceerd gekregen. Dat is geen slechte score. Daarnaast een berg verhalen geschreven en geaccepteerd gekregen. Ik sloot 2016 af met negen geaccepteerde verhalen (Engels). Nu zullen die waarschijnlijk niet allemaal verschijnen, want er sneuvelt wel eens een bundel of tijdschrift in de loop van de tijd, maar in ieder geval is de publicatie van een aantal verhalen in 2017 zo goed als zeker. En dat is buiten het spul wat ik in 2017 ga schrijven en opsturen. Ook schrijven zelf heeft zich in 2016 positief ontwikkelt. Mijn Engels is een stuk beter geworden. Ik vertaal niet meer (ook niet in gedachten), ik denk en schrijf in het Engels. Foutloos? Wel nee, maar acceptabel genoeg voor een hoop redacteuren. Het tempo is ook omhoog gedaan. Als ik een dag volledig kan schrijven, haal ik ongeveer drieduizend woorden. Nou zijn er weinig hele schrijfdagen in mijn week, maar meestal haal ik iets van drieduizend woorden per week. Dat is per anderhalf a twee weken een verhaal. Eigenlijk schrijf ik standaard in het Engels en alleen in het Nederlands op verzoek, of voor een projectje. Zo schrijven Tais Teng en ik regelmatig samen iets. Soms in het Engels, soms in het Nederlands. Engels heeft een aantal voordelen: het barst van de leuke thema-bundels en -tijdschriften, dus er is altijd een markt. Meestal schrijf ik een verhaal specifiek voor een bepaalde bundel en mocht het worden afgewezen (circa 70-80%) dan kan ik het altijd naar een soortgelijke bundel of een tijdschrijft opsturen.
O ja, inmiddels op amazon.com ook mijn eigen auteurspagina. Is verdomde kicken om jezelf daar te zien. Aanrader!
Ja, 2016 was een goed schrijfjaar en ik hoop dat in 2017 voort te kunnen zetten. De plannen op dit moment: -Een verhaal met Thijs afschrijven. Hoop ik de avonden van de komende week te doen. -Een verhaal met Roelof Goudriaan afschrijven. Deadline eind februari. Moet haalbaar zijn. -Ik heb vier verhalen liggen die ik nog 1x moet nalezen en opsturen. Komende week, want de deadline is eind deze maand. -Bezig met een verhalen over vuur, over lesbische langeafstand relaties en over femdom. Komende maanden afmaken. Ik zie in mijn lijst voor het komende halfjaar de nodige interessante mogelijkheden staan: eten & erotiek, Cthulu-Mythos, gluttony (erotica), muzikanten en erotica, plus nog wat dingen die ik heb genoteerd maar tweede keus zijn. Ongetwijfeld duiken er tussentijds nog leuke dingen op. Schrijf- en publicatiemogelijkheden zat. Science ficiton, fantasy, griezel, erotiek.
En ach, wellicht zelfs zo nu en dan een blog :-)

Grz Jaap

Reacties op: Kruipend bloed