Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Lees jij thrillers anders dan romans of andere boeken?

Soms vind ik mezelf net een literaire vuilnisbak: ik lees alles. Van mierzoete roman tot zware literatuur, van supersnelle thrillers tot geschiedenisboeken, horror, komische werken, oude boeken, nieuwe - alles. Als ik het maar interessant, leuk, verrassend of intrigerend genoeg vind.

Wel merk ik dat ik al die verschillende boeken ook op een verschillende manier benader. Van een historische roman verwacht ik een andere stijl dan van een "krijgen ze de moordenaar"-thriller. Een boek van Haruki Murakami lees ik totaal anders dan iets van Dan Brown. 

Doe jij dat ook? Maakt het uit, als je aan een boek begint met verkeerde verwachtingen? 

Ook als schrijver vind ik dit boeiend om over na te denken. Mijn debuut, Oragayn, is dan wel een fantasyverhaal, maar los van het fantasygehalte is het een roman. Begin je eraan te lezen met de verwachting dat het een thriller is, dan kan dat misschien wel tegenvallen - of niet? En mijn losse fantasyverhaal, Dwaalvuur, is juist geschreven als lekker luchtig leesvoer. Dat is hoe ik die verhalen zelf ervaar. Hoe lezers ze ervaren, dát kan ik natuurlijk alleen maar ontdekken doordat lezers reacties achterlaten of naar mij sturen ;) 

Hoe lees jij? Merk je verschil in hoe je leest, afhankelijk van genre? Ik ben erg benieuwd! 

ebe1fdef2e93b846f2562643e6859c73.jpg
Lees verder op mijn site

Reacties op: Lees jij thrillers anders dan romans of andere boeken?

Dwaalvuur - Ninja Paap-Luijten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken