Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Lees jij wel eens gedichten?

Het schrijven van gedichten is een vak apart. Ik schrijf ze niet zo vaak en ik lees ze ook niet zo heel vaak. Toch kan ik enorm van een goed (of vreemd of grappig) gedicht genieten. 

Er is een gedicht dat een docent Nederlands eens op het bord schreef, dat gaat zo: 

Wat water en een boot
en later
een boot en wat water

Géén idee van wie dat gedicht is. Ik heb het onthouden (wat voor mij heel wat is, ik ben een zeef namelijk). En ik blijf het een leuk gedichtje vinden. 

Haiku's vind ik ook vaak érg intrigerend. Maar oooh, wat is het moeilijk om een écht goede haiku te schrijven! Het gebeurt niet vaak dat ik erdoor gegrepen word (of dat ik er zelf een weet te schrijven die echt goed is). Ik heb één gedichtenbundel in huis, en dat is een bundel klassieke haiku's. Dan heb je het over écht het oude werk. Helaas kan ik geen Japans lezen, dus ik moet de vertaling lezen, maar ik ben blij dat die vertaling er is, anders zou ik het helemaal niet kunnen lezen. 

Lees jij wel eens gedichten? Heb jij een lievelingsgedicht?

Het gedicht op de foto hieronder is door mij geschreven; het wordt door de Vliehors expres regelmatig in het zand van Vlieland afgedrukt. 
Benieuwd naar enkele van mijn gedichten? Kijk dan eens op mijn website. Een van mijn gedichten (Niet alleen) is geschreven bij mijn debuutroman Oragayn. Ik vind het heel leuk als dat lukt: een gedicht schrijven gebaseerd op mijn verhaalwereld ...


(Foto: Heen en weer rollen de golven, spel van natte zoen / Brekend schuim fluistert bevlogen; leef nu want nu wordt toen)

843cbdc9dac9970f9f0db19928e02577.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Lees jij wel eens gedichten?

Oragayn - Ninja Paap-Luijten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken