Blogpost: B.A. de Hoop

Leesbalans

Een fijne junimaand ligt weer achter me en ik maak weer de leesbalans op. Deze maand minder boeken dan vorige maand, maar het record van mei hoeft ook niet herhaald te worden. Nog steeds heb ik genoeg leesuren gemaakt!

Ik las allereerst Obesssie van Jeffery Deaver, deel 4 in de serie over Kathryn Dance. Ik heb het boek 3 sterren gegeven. Het was leuk maar niet het beste boek uit de serie. Vorige maand heb ik voor het eerst een boek van B.A. Paris gelezen en nu las ik de tweede: Achter gesloten deuren en ook die krijgt 3 sterren van me omdat het boek wel lekker las maar het plot was niet heel erg verrassend. Het derde deel in de serie over de Zeven zussen stond bij de bibliotheek ook voor me klaar en zo werd dat het derde boek van de maand juni. Schaduw is geheel in de stijl van de twee boeken hiervoor en onveranderlijk qua aantal sterren dat ik de boeken in deze serie tot noch toe geef, wederom 3 sterren dus. 

Nieuwschierig gemaakt op de Facebookpagina Boekenverslinders naar de schrijfster Irma Joubert las ik twee boeken van haar. Het meisje uit het verscholen dorp en Het meisje uit de trein. Beiden goede boeken maar het meisje uit de trein is een topper en kreeg van mij de maximale 5 sterren. Ik las ook het geheim van geluk, geschreven door Susan Meissner en gaf dat boek 4 sterren. De titel klinkt wat oubollig maar laat je daar vooral niet door weerhouden, er zijn prachtige historische details in deze roman verwerkt die het zeker de moeite waard maken om dit boek te lezen.

Deel drie in de romanserie over Nieuw-Zeeland stond ook voor me klaar bij de bibliotheek en zo las ik De roep van het land van Sarah Lark. Het boek was wat donkerder van toon dan de eerdere twee boeken en kreeg 3 sterren van me. De serie is het zeker waard om te lezen. Dus als iemand nog zin in drie dikke pillen heeft, dan kan ik je deze serie van harte aanraden.

Van Charles Martin las ik Ver van Huis, 3 sterren. Ook las ik De troost van sterren van Dave Bolin maar die heb ik maar 2 sterren gegeven, het was nog ok maar meer ook niet. En ik wandelde weer onder het genot van een luisterboek. Deze keer een boek dat ik al eens had gelezen maar niet kon weerstaan om ook eens te luisteren: Ik zie je nooit meer terug van Sonja Barend. Het boek werd voorgelezen door haarzelf en het boek kwam nog meer tot leven voor me dan de eerste keer dat ik het las. 5 Sterren voor dit boek!

Als ik dan nu de leesbalans opmaak vind ik dat ik toch weer aardig wat boeken heb gelezen, 10 stuks. Het meerendeel kreeg 3 sterren, boeiende boeken dus maar ze steken naar mijn mening niet echt boven het maaiveld uit. Twee boeken heb ik echter 5 sterren gegeven en dat zijn dan ook echte toppers: Het meisje uit de trein en Ik zie je nooit meer terug. Heel verschillende boeken maar ze hebben één ding gemeen, in beide boeken gaat het (ook) over de tweede wereldoorlog. De leesbalans slaat wat mij betreft dan ook positief door deze maand. Ik ben benieuwd wat juli gaat brengen. In ieder geval vakantie en ik hoop dan ook lekker te kunnen lezen.Reacties op: Leesbalans

Gesponsorde boeken