Blogpost: Annabel

Leesmaand januari: een maand van uitersten

De kop is eraf! De eerste maand van het leesjaar is voorbij en het is tijd om de balans op te maken. Hoe ver ben ik gekomen? Wat waren verrassingen? En welke boeken vond ik toch echt een stuk minder? Hierbij de terugblik!  

In januari heb ik uiteindelijk zeven boeken gelezen en gerecenseerd. Onder deze zeven boeken bevinden zich onder andere de challenge opdrachten vanuit de bibliotheek en Hebban. Ook - heel eerlijk toegegeven - heb ik alvast de februari challenge van Hebban gedaan.  

Het lijstje is als volgt (klik op de titel om bijbehorende recensie te lezen):
1. Een puppy voor kerst
2. Escape room
3. Bed and breakfast (januari challenge Hebban)
4. Feitenkennis
5. De leesclus (januari challenge bibliotheek)
6. Kus kus beznezz
7. Tussen twee werelden (februari challenge Hebban)  

Zonder de recensies te gaan herhalen, hieronder wat highlights.  

Het beste boek van de maand
Zonder twijfel is het beste boek van deze maand Kus kus beznezz. Wat heeft dit boek me in de greep gehouden. Je voelt mee met de hoofdpersoon en de verschrikkelijke gebeurtenissen. De roman is met veel kennis van de cultuur en persoonlijke ervaringen geschreven. Mocht je twijfelen om dit te lezen? Niet doen, gewoon aan beginnen en je zal er zeker geen spijt van krijgen. Dit is het boek dat mij een nacht wakker heeft gehouden.  

De grootste teleurstelling
Ik had hoge verwachtingen van een boek van Renate Dorresteijn, maar helaas kon De leesclub mij niet blijven boeien. Nadat ik het boek had weggelegd, heb ik er geen moment meer aan gedacht - totdat ik aan deze blog begon. Op mijn review heb ik een reactie gekregen van iemand die het boek nog slechter vond dan ik. Ik zou op basis van dit boek niet meer zo snel iets lezen van deze auteur. Helaas.  

Uit mijn comfortzone
Ik zou zelf nooit Tussen twee werelden hebben gekozen om te lezen, maar het leek me erg interessant om eens met een leesclub mee te doen en iets te lezen dat ik zelf niet in mijn winkelmandje zou hebben gelegd. De discussie start volgende week en ben erg benieuwd naar mijn ervaringen. Helaas miste ik wel het doel van de hoofdpersonen, wat het wat trager lezen maakte. Wel bevat dit boek prachtig gecomponeerde zinnen en wordt - eindelijk - iemand met Asperger niet als een grappige karikatuur neergezet.   Kortom: een maand van uitersten. En juist dat maakt dat ik tevreden terugkijk op januari. Een mooie start met een grote variatie aan boeken.  

Nu op naar februari!  

De challenge van Hebban heb ik al gelezen, namelijk Tussen twee werelden. De uitdaging luidde om een boek te lezen dat is behandeld in een leesclub. Het leek mij echter een grotere uitdaging om te participeren in een leesclub. De discussie vindt pas plaats in februari en ben erg benieuwd naar mijn ervaringen hiermee.  

De challenge van de bibliotheek luidt: lees een kort verhaal. Op internet las ik dat Arthur Japin veel korte verhalen heeft geschreven en met het schaamrood op mijn wangen moet ik toegeven nog nooit iets van deze icoon te hebben gelezen. Ik weet eigenlijk niet eens welk genre het precies is. Maar daar komt verandering in met deze challenge!  

En verder ben ik benieuwd of ik wederom zeven boeken haal!  
Een fijne leesmaand toegewenst!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Leesmaand januari: een maand van uitersten

Gesponsorde boeken