Blogpost: Birgit_1989

Leesstapeltje september 2018

In het begin van augustus ging het lezen vrij vlot en las ik snel twee boeken uit, maar dan is het een beetje gestagneerd en heb ik minder gelezen. Dus in totaal las ik slechts vier boeken uit van de twaalf boeken die ik geselecteerd heb, wat vrij weinig is. Dus ik heb voor september iets minder boeken geselecteerd buiten de boeken van de bibliotheek die ik in deze lijst niet heb meegerekend. Ik heb ook enkele boeken op de iets langere baan geschoven, omdat er tussen de boeken van september toch een drie à vier dikke boeken tussen zitten die ik graag wil proberen uit te lezen.

Voor september selecteerde ik een vijftal boeken voor mijn Europese Literatuur Prijs 2018 project, die ik toch vrij graag grotendeels wil lezen. Ik weet niet of het me zal lukken om ze allemaal uit te krijgen, maar de prijs wordt eind oktober uitgereikt en tegen dan zou ik alle boeken van de longlist toch merendeels uit willen hebben. Voor dit project selecteerde ik deze maand om te lezen: Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro, Max, Mischa en het Tet-offensief van Johan Harstad, Tijl van Daniel Kehlmann, Geschiedenis van geweld van Edouard Louis en Wedervaring van Bodo Kirchhoff. Verder wil ik tegen eind september The World According To Garp van John Irving zeker uit hebben, want dan is het leesclub. En als non-fictie boek selecteerde ik Sisu van Joanna Nylund en verder staat nog steeds op mijn te lezen-lijst Sofia draagt altijd zwart van Paolo Cognetti.

9b1403760de26fa3e3c294328849ebe8.jpg


De volgende boeken worden op de lange baan geschoven. Misschien verschijnen die dan weer in oktober in mijn te lezen-lijst, maar dit valt nog allemaal te bezien, want ik heb dan nog een paar andere boeken die ik moet lezen voor mijn Europese Literatuur Prijs 2018 project. De volgende boeken worden op de lange baan geschoven: Rebecca van Daphne Du Maurier, Uitgedokterd van Brenda Froyen en Amerikaanse pastorale van Philip Roth.

September belooft een drukke maand te worden, maar in de weekends zal het rustiger zijn en dan hoop ik veel te kunnen lezen en ook eens verder te kunnen werken aan mijn recensies, want die zijn ook wat aan het aanslepen. Door het warme weer had ik niet veel zin om me daaraan te zetten en las ik veel liever wat verder. September begint morgen en velen beschouwen dit als een nieuwe start om nieuwe voornemens te maken en ik wil toch mijn leesstapel proberen grotendeels te lezen en ik wil ook werk maken van mijn recensies en dan zal ik al een tevreden mens zijn. Aan iedereen een prettige leesmaand toegewenst!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Leesstapeltje september 2018

Gesponsorde boeken