Blogpost: Denise Michelle Pol

Leestips voor YA en Fantasy liefhebbers #15 Cursed van Jennifer L. Armentrout

Nog maar een weekje en dan is het alweer kerst!!! En dat betekent leuke boeken krijgen :). Mijn familie moppert wel eens dat ze niet ieder jaar boeken willen geven omdat ze dan ieder jaar 'hetzelfde' cadeau geven. Mijn verdediging is dan altijd dat geen enkel boek hetzelfde is (uitzonderingen van plagiaat daargelaten ;) ) en dat het voor mij absoluut niet voelt alsof ik ieder jaar 'dezelfde' cadeau's krijg. Maar goed, aangezien het bijna kerst is en er misschien nog wel mensen zijn die geen idee hebben wat ze willen vragen aan de lieve kerstman zal ik vandaag twee tips plaatsen. De eerste tip is een boek van een schrijfster die ik al eens behandeld heb, maar ze schrijft gewoon zo goed dat ik het niet kan laten haar boeken in het winterzonnetje te zetten. Dus bij deze beveel ik Cursed van Jennifer L. Armentrout aan als must read en topcadeau! Voor iedereen die geen Engels leest dit boek leest echt heel makkelijk weg en gebruikt geen ingewikkelde taal dus wie weet kun je deze wel lezen (met eventueel een woordenboek of vriendin die wel goed in Engels is naast je). 

Waar gaat het boek over?

Doodgaan is klote, en Ember McWilliams weet er alles van. Na een fataal auto ongeluk heeft haar kleine zusje, die een speciale gave heeft, haar teruggehaald uit de dood. Maar nu sterft alles dat Ember aanraakt. En om het kort maar krachtig te zeggen dat is eigenlijk best kut.
Sinds het ongeluk twee jaar terug heeft Ember niets of niemand meer aangeraakt, zeker geen jongens. Als de leuke Hayden Cromwell dan ook ineens in de stad verschijnt, Oscar Wilde (haar favoriete schrijver) quote, en haar vertelt dat haar vloek eigenlijk een gave is, denkt ze dan ook dat hij niet helemaal goed snik is.
Het duurt niet lang voordat Ember geen keuze meer heeft en wel op Hayden moet vertrouwen, maar dat wil niet zeggen dat ze zijn adoptiefvader ook vertrouwd. Een man die kinderen met speciale gaven lijkt te verzamelen. Ember is echter bereid alles te doen zodat ze de hand van haar kleine zusje weer vast kan houden, en ze zou het ook helemaal niet erg vinden om Hayden te kunnen zoenen.
Algauw komt Ember er achter dat het auto ongeluk dat haar vader en haar het leven heeft gekost helemaal geen ongeluk was. Niet zeker wie ze moet vertouwen, gaat ze op zoek naar de waarheid. Maar hoe dichter ze bij de ontknoping komt, hoe dichter ze bij haar eigen dood komt. Een dood die deze keer weleens permanent zou kunnen zijn...

Waarom zou je dit boek willen lezen?

Op de eerste plaats qua redenen staan bij dit boek de emoties. Hou een tissuebox in de aanslag want je gaat zeker huilen bij dit boek. Ember is zo'n eenzame en gekwetste hoofdpersoon dat ze al snel onder je huid kruipt en je alles voelt wat zij voelt. Haar leven is een aaneenschakeling van tragische en pijnlijke gebeurtenissen, waardoor je het hele boek blijft hopen dat er een gelukkig einde voor haar is. Ze is echter geen hoofdpersoon die van zelfmedelijden overloopt, waardoor je niet zoiets hebt van: 'Zet je eroverheen, tuthola.' Ember is een vechter en juist door haar moed en karakter bij tegenslagen ga je van haar houden. Naast deze sterke vrouwelijke hoofdpersoon heb je mannelijke hoofdpersoon Hayden, die niet alleen knap is, maar zelf ook een moeilijk leven heeft gehad. Doordat beide personages zo goed zijn neergezet, wordt hun soms onmogelijke liefde des te tastbaarder en echter.
Nu moet je niet denken dat het boek één groot jankfestijn is. De emoties worden gelukkig afgewisseld met een hoop spanning en intrige. Zo heb je de adoptiefvader van Hayden. Is hij één van de goeden of is hij de slechterik? En wat wil hij met al die begaafde kinderen? Verder is er het mysterie van Embers aanraking. Is het een vloek? Is ze iets onnatuurlijks en zou ze eigenlijk dood moeten zijn? Of is het echt een gave? Daarnaast is er nog het mysterie dat om het auto ongeluk hangt. Wat is er nu echt gebeurd? Wie is ervoor verantwoordelijk? En nog belangrijker: is degene die het ongeluk op zijn geweten heeft nog steeds op zoek naar Embers zusje? Of heeft hij het helemaal niet op Olivia gemunt en zat hij al die tijd al achter Ember aan? Al deze vragen blijven het hele verhaal door je hoofd spoken en worden gelukkig niet te snel beantwoord waardoor je ademloos pagina's blijft omslaan.
Omdat het boek redelijk dun is, zit de vaart er goed in, maar nergens voelt het als te gehaast. Overal blijft het emotionele afwisselen met spanning. Zorg dat je een vrije middag of avond hebt wanneer je begint in het boek want je zult het niet weg willen leggen ;).

Kortom je wilt dit boek lezen omdat het super spannend is, de hoofdpersoon onder je huid kruipt en je ontzettend met haar mee zult leven, de liefde tussen de hoofdpersonages erg goed is uitgewerkt en natuurlijk omdat je de antwoorden op alle vragen hierboven wilt uitvinden.

Ps. dit boek is een standalone dus hoef je ook niet maanden te wachten op vervolgdelen, hoe gaaf is dat ;).
802078cd466df00334b14a5e6d682efc.jpg

Reacties op: Leestips voor YA en Fantasy liefhebbers #15 Cursed van Jennifer L. Armentrout

Gesponsorde boeken