Blogpost: Denise Michelle Pol

Leestips voor YA en Fantasy liefhebbers #6 Moon Called van Patricia Briggs

Ik lees zoveel boeken dat ik niet veel favorieten heb, omdat ik bijna alles leuk vind dat ik lees. De Mercy Thompson serie heeft echter een speciaal plekje in mijn hart. De serie staat op een stevige tweede positie, na Harry Potter, in mijn favorieten lijstje. In deze blogpost ga ik jullie vertellen waarom. Voordat ik daar echter mee begin nog een kleine opmerking: ik heb in de titel van mijn blog de Engelse titel van het boek gebruikt, maar het eerste (en tweede) deel van de serie is inmiddels vertaald naar het Nederlands! Dus ook voor de lezers die minder goed in Engels zijn, is de serie te lezen. 

Waar gaat het boek over?

Weerwolven kunnen gevaarlijk zijn, maar als je voorzichtig bent, laten ze je wel met rust. Ze zijn er erg goed in om hun dierlijke kant verborgen te houden voor de menselijke populatie, maar Mercy is geen mens. Mercy ruikt het meteen als er een weerwolf in de buurt is, en zij weten ook wanneer Mercy in de buurt is.
Mercy's buurman is een weerwolf en ze knapt een VW bus op voor een van haar vrienden, die toevallig een vampier is. Vreemd... Maar ja, Mercy is ook niet 100% menselijk en haar connectie met de magische wereld zal haar in een hoop problemen gaan brengen.

Waarom moet je dit boek lezen?

Alles aan dit boek is goed. De wereld waarin Mercy leeft is realistisch en goed neergezet. Het verhaal speelt zich in onze huidige maatschappij af, met een kleine aanpassing. Sommige bovennatuurlijke wezens zijn bekend bij het menselijke publiek, zoals weerwolven. Andere bovennatuurlijke wezens houden zich echter goed verborgen, want niet alle wezens zijn harig en handig als soldaten te gebruiken... 
Mercy zelf is één van mijn lievelings personages allertijden. Ze is grappig, eigenwijs, ondeugend (raar woord voor een volwassen vrouw maar geloof me het past bij haar), moedig, loyaal en niet bang om te vechten (ook als ze vals moet spelen om te winnen). Mercy is één van die personages die niet alleen onder je huid kruipen, maar een boek ook beter maken door hun karakter (net als Harry in de Potter boeken). Daarnaast heeft het boek een cast van geniale bijpersonen. Wat dacht je van Stefan, de vampier die dol is op Scooby Doo, of Warren de weerwolf die op mannen valt en niet te beroerd is om samen met Mercy naar een leuke, romantische film te kijken samen met zijn menselijke vriend Kyle, of Ben de super sarcastische, grofgebekte Engelse weerwolf, en niet te vergeten Jessie, de menselijke dochter van Mercy's weerwolfbuurman die een voorliefde heeft voor aparte haarkleuren. En dan Adam zelf (diepe zucht). Er is zelden een mannelijk hoofdpersonage dat zo goed gekarakteriseerd is dat je spontaan zelf verliefd op hem wordt, maar Adam is het materiaal waar droommannen van gemaakt worden.
De vaart in dit boek is alleen te beschrijven als TGV snelheid. De avonturen in het boek (en de hele serie) volgen elkaar in razendsnel tempo op en laten je op het puntje van je stoel zitten. Het eerste deel heb ik in één avond uitgelezen (nee, ik zeg niet hoe laat ik naar bed ben gegaan) omdat het onmogelijk is om het boek weg te leggen als je er eenmaal in begonnen bent. Fast-paced krijgt een hele nieuwe betekenis door de Mercy Thompson serie.
Kortom je wilt deze serie lezen omdat de personages geniaal en humoristisch zijn en de avonturen die Mercy beleeft ongelooflijk spannend zijn en zo goed geschreven dat je de boeken niet weg zult kunnen leggen.
6067525902f6b0093e6de7a750d63d5a.png 

Reacties op: Leestips voor YA en Fantasy liefhebbers #6 Moon Called van Patricia Briggs

Gesponsorde boeken