Marloes Auteur

Blogpost: Marloes

Mag het vanavond weer?

25-03-2015 door Marloes 3 reacties
Kennen jullie dat? Dat je een boek leest, en het eigenlijk heel moeilijk vindt? Dat je het moeilijk kunt begrijpen, maar dat dat er juist voor zorgt dat je heel gedreven wordt? Dat je van elke letter geniet? Dat je elk moeilijk woord probeert te onthouden? Nee? Ja? Ik hoop het! Af en toe doe ik die ervaring op... Nu ook!

Ik geloof dat ik een 'geweldig' boek in handen heb. 'Al wat schittert' van Eleanor Catton ligt al een paar dagen 's avonds op mijn schoot. Een super dik boek, een zwaar boek, een boek met een 'zwakke' rug, maar bovenal een mooi boek. Steeds vaker hoop ik al dat het 'avond' is en wil ik in het verhaal duiken! Een bijzonder boek? Zeker!

Eleanor Catton heeft in 2013 de 'Man Booker Prize' gewonnen en werd daarmee bekroond tot het beste boek, geschreven door iemand uit Groot-Brittanië of Ierland. Een belangrijke prijs dus. Met dat gegeven werd ik eigenlijk ook wel nieuwsgierig, maar de prijs van het boek hield me in de eerste instantie tegen. In de boekenweek kon ik het boek wat goedkoper krijgen en afgelopen week ben ik gestart! 

Het verhaal is lastig, ook voor mij als (redelijk) ervaren lezen. Je kijkt mee door de ogen van verschillende hoofdpersonen, maar de schrijfster geeft af en toe ook nog wat commentaar. Daarnaast speelt het verhaal zich af in 1866, een voor mij onbekende periode. Dat maakt het niet veel makkelijker. Echter: het wordt voor mij wel interessanter. 

"Al wat schittert" wordt een 'who-dunnit' genoemd, maar toch krijg ik die indruk niet echt wanneer ik het boek lees. Voor mij leest het als literatuur, er zit alleen wel een onderzoek in verstopt! Geweldig, want nu komen er twee belangrijke genres samen voor mij. Een toppertje dus! Hopen dat het snel weer 'vanavond' is en dat ik verder kan lezen. Wie weet kan ik wel weer 20 blz. doorspitten;-)

Reacties op: Mag het vanavond weer?

Gesponsorde boeken