Blogpost: Bellefleur

Leunstoel, kacheltje, warme chocomelk en geen tv

24-03-2015 door Bellefleur 3 reacties
7472d3705c0cb6a904396aa65112c6d7.jpgIK HOU VAN LEZEN. Ik ben klaar met allerlei herhalingen op tv. De films die ze laten zien heb je negen van de tien keer al 100 keer gezien....... de series blijven maar herhaald, dan op net 5 dan op rtl 4.... help mijn man is klusser kan mij ook niet bekoren. De laatste tijd hebben wij het lezen ontdekt. Heerlijk opgekruld op de bank of in de leunstoel. Lekker onder een dekentje of bij de kachel........ we hebben de tv eens uitstaan en de muziek aan en heerlijk lezen. 

Het heeft natuurlijk ook een ander voordeel................ ik denk dat ik de 100 boeken die ik graag wil lezen dit jaar misschien nog wel gehaald gaan worden. Misschien ga ik er zelfs wel over heen. 

Voordeel in boeken is dat er altijd wat anders te beleven is. Ik denk dat het grootste probleem is wat ik heb om te kiezen van de nog te lezen lijst. Deze wordt steeds groter. 

Mede door hebban en boekenverslinders en alle andere social media die ons op de hoogte houden van het wel en wee in boekenland. Ook recensies van andere lezers, blogspots ect. maakt het allemaal niet gemakelijker om te kiezen.

Ook voor mijn gezinsleden niet. Mijn dochter van 14 jaar stond laatst voor de boekenkast een beetje te zuchten:"Mam, zoveel keuze, en maar zoveel tijd om te lezen." Nu zijn beide dochters fanatieke lezers....... het liefst zo dik mogelijk... Maar het blijft een hekel punt......... kiezen. Mijn man heeft ook een manier ontdekt......... een boek pakken en in het midden beginnen met lezen.. Boeit het dan leest hij verder, boeit het niet dan zoekt hij verder. Ook een manier.
Ik probeer genres af te wisselen. Zo kan ik de buren die een boek komen lenen hopelijk van advies dienen en op die manier "leef ik vele levens, in duizenden jaren". Door het lezen van een boek. 

fe34b63328d8473abe317e711d5904a6.png2fad0b578ee70b23263ab3ceb9f8ec99.jpg291bb956a167eb69cc1109c46f9f3344.jpg

Reacties op: Leunstoel, kacheltje, warme chocomelk en geen tv

Gesponsorde boeken