Blogpost: sven

Lijkenkrabber ,niet voor zwakke magen

11-11-2018 door sven 11 reacties
Een boek met korte verhalen was een categorie waar ik aan geen kanten wist welk boek ik daarvoor zou kunnen lezen. Had daar niets voor liggen en in de boekhandel vond ik dan ook nog niets die ook maar enige aantrekkingskracht had op mij.
Had het eigenlijk al opgegeven om hier iets voor te vinden.

Via Hebban deed ik mee om het boek Lijkenkrabber te winnen van Tom Thys. Vond het bijhorende artikel en korte inhoud van het boek interessant. Was geintrigeerd door het korte stukje tekst op de achterflap van het boek. Er was al sprake van bloed, bottenzagen en een versleten zetel.
Had ik dan ook nog het geluk om hem te mogen winnen. Na wat ongeduldig afwachten wanneer het boek ging toekomen, lag daar plots de bekende grote envelop met een welgekende vorm.
Als boekenliefhebber herken ik altijd direct de vorm van een boek in een envelop of ken ik het formaat van de dozen waar boeken in passen.

Wat bleek na uithalen van dit boek? Het was geen volledig boek maar 1 met 10 kortverhalen in. Mijn opgegeven categorie was plots ingevuld. Wat een geluk.

Bij het lezen kwam ik tot het besluit dat ik categorie van griezelig boek ook wel mocht invullen.
Was blij dat ik een stevige maag heb(voorlopig nogthans wat minder doordat ik met het plaagje zit). Zijn gedetailleerde manier van beschrijvingen van wonden met maden, ingewanden,skeletten,enz kan toch wat op de maag blijven liggen. Misschien bij sommigen zelfs leiden tot nachtmerries. Er is zelfs in 1verhaal sprake van een grote baarmoeder in een kluis.
Op sommige momenten kwamen de haren op mijn lijf in opstand.

Het lezen van kortverhalen is ook niet hetzelfde als een gewoon boek lezen. Alles wat normaal in een volledig boek gebeurt word nu samengepersd in enkele luttele pagina's.
Dit vergt vermoed ik redelijk wat van de auteur. Je moet de aandacht vasthouden van de lezer en toch redelijk vlot tot de clue komen. 
Tom Thys heeft daar geen problemen mee om de aandacht te houden. Zelfs het kortste verhaal ,de man in het bushokje, is kort en krachtig maar kent een gruwelijk slot.

Moet toegeven .na het lezen van het eerste verhaal kon ik gewoon niet anders meer dan de andere verhalen lezen. Kon het gewoon niet wegleggen. Zeer blij dat ik het gewonnen heb en als extratje weer 2categorieën kon afstrepen

Reacties op: Lijkenkrabber ,niet voor zwakke magen

Gesponsorde boeken