Blogpost: Lydia

[lijstje] 5 boeken over kathedralen

Mijn ouders namen me als kind al elk jaar mee naar Engeland, waar ze in de zomer met een koor een week lang elke dag een evensong zongen. Het zijn enorm indrukwekkende middeleeuwse bouwwerken, waar ik heel erg van hou. Het licht valt door de hoge ramen naar binnen, de gewelven zijn prachtig versierd en de dikke pilaren zien eruit alsof ze daar eeuwig zullen blijven staan.

Helaas woon ik niet in Engeland, maar gelukkig kom ik wel zeer regelmatig in de Domkerk in Utrecht, ook zo'n prachtig bouwwerk. Om me toch vaker in kathedralen te wanen, vind ik het daarom leuk om boeken te lezen die zich in of nabij een kathedraal afspelen. Hieronder zet ik een aantal van deze boeken op een rij.

Pillars of the Earth, Ken Follett
Deze mag zeker niet ontbreken in deze lijst! Een lekkere dikke pil waarin je de gehele bouw van een kathedraal volgt, uitgespannen over meerdere decennia. Vol met intriges en politieke spelletjes. Ook al is het boek meer dan 1000 pagina's, ik heb het verslonden.

The Choir
, Joanna Trollope
In Aldminster is het hard nodig om de kathedraal te repareren, maar er is een groot gebrek aan geld. De Dean zet alles op alles en wil zelfs het jongenskoor opheffen om de financiƫn rond te krijgen, maar daar is natuurlijk niet iedereen het mee eens.
"Would you think I were overdoing it if I told you that I believe the choir to be the soul of the Cathedral?"

Lees verder op mijn site

Reacties op: [lijstje] 5 boeken over kathedralen

Gesponsorde boeken