Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Marieke Simons Auteur

Blogpost: Marieke Simons

Magisch

We zijn tegenwoordig allemaal drukker dan druk en worden overspoeld door reclame, meningen en vooral heel veel leuke nieuwe boeken. Welke lees je tot het einde? En welke ligt er op jouw nachtkastje te verstoffen?
Onlangs was de week van het vergeten boek en daar zijn er veel van. Grappig te ontdekken dat ik daar niet de enige in ben. Maar waarom worden ze vergeten? Vaak beginnen we er niets eens aan, maar was er iets in het boek dat ons triggerde om het te kopen. Iets schreeuwde om aandacht. Wat dat iets is, is vaak niet uit te leggen. Een cover, een zin, een titel. Het kan van alles zijn. Wat maakt boeken zo magisch?
Voor mij is dat het vasthouden, het bladeren, ja zelfs het stapelen, het ordenen in boekenkasten en uiteindelijk het lezen of zelfs het herlezen. 
Hoe is het jullie vergaan na de week van het vergeten boek? Liggen ze nog steeds te wachten op dat ene moment van magie of heb je ze inmiddels gelezen? En zijn er boeken die je herleest?

Reacties op: Magisch