Tiny Fisscher Auteur

Blogpost: Tiny Fisscher

Manusje-van-alles

Ik ben een manusje-van-alles. In alles, eigenlijk. Zelfs binnen één beroep, schrijven, begeef ik me op verschillende terreinen. Zo zijn er zowel prentenboeken van mijn hand verschenen als non-fictieboeken voor volwassenen over gezondheid en fitness, en alles daartussenin. Ik heb me zelfs aan een hertaling van twee klassiekers gewaagd, weer een totaal ander kunstje dan alle andere boeken die ik daarvoor had gemaakt.

Nu is het probleem dat er achter de schermen op zo'n manusje-van-alles nogal eens geïrriteerd kan worden gereageerd. Je hoort ze denken: 'Waarom houdt die vrouw zich niet gewoon aan één genre? Dan is ze tenminste te plaatsen.' Met andere woorden, ik pas niet in een hokje.

Ik heb zelf ook wel eens gedacht dat ik voor één genre zou moeten kiezen. Tot ik erachter kwam dat er in feite maar één ding te kiezen valt, en dat is kiezen voor jezelf. Als ik voor mezelf kies, dan heb ik geen andere keuze dan mijn diversiteit te omarmen. Ik ben nu eenmaal divers, zo ben ik geboren, ik kan daar niks aan doen. Ik wíl daar ook niks aan doen. Als ik daardoor niet in een hokje pas, so be it. Momenteel ben ik dus samen met diverse illustratoren bezig met diverse prentenboeken, schrijf ik samen met collega Pieter Feller aan een aantal series diverse series, in mijn eentje aan een paar projecten - waaronder het hertalen van klassiekers - en werk ik in mijn gedachten (en soms actief, achter de laptop) aan een historische roman waar ik maar mee blijf worstelen maar die me ook niet loslaat. Tussendoor - voor de lol, en omdat ik het een leuk kunstje vindt om onder de knie te leren krijgen - schrijf ik boekrecensies.
Vergeet ik nu niet wat?
Ja, ik vergeet vast wat.

Divers, dus. Nu nog een wereldwijd bestsellertje. Eéntje maar. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Manusje-van-alles

Gesponsorde boeken