Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: EMBV

Marengo -De overwinning die de kroon van Frankrijk op het hoofd van Napoleon plaatste

6c8990f4bd88ebd41d81254a1fbfbd45.jpgOp 14 juni 1800 vocht Napoleon Bonaparte zijn eerste slag als Frans staatshoofd in Marengo in Noord-Italië. Onverwacht aangevallen, vocht het leger van Napoleon een van de meest intense veldslagen van de Franse Revolutionaire Oorlogen. Gedwongen om zich terug te trekken en met omsingeling bedreigd te worden, redde Napoleon zijn reputatie met een gedurfde tegenaanval en greep de overwinning waar eerst de nederlaag dreigde . Deze slag versterkte de politieke positie van Napoleon en plaatste de kroon van Frankrijk binnen zijn bereik.

Wat kun je over dit boek zeggen? Ik denk dat ik het dit keer kort kan houden omdat het een fantastisch boek is rond een van Napoleons beroemdste overwinningen in zijn carrière. De Franse en Oostenrijkse spionage wordt ook beschreven, wat in veel andere boeken over het hoofd wordt gezien. Duidelijke kaarten met alle stadiums van de gevechten, algemene overzichtskaarten en prachtige afbeeldingen, register en index maken het boek compleet.







Lees verder op mijn site

Reacties op: Marengo -De overwinning die de kroon van Frankrijk op het hoofd van Napoleon plaatste