Blogpost: sven

Maria Tarditi - het bastaardmeisje

29-08-2018 door sven 3 reacties
Schrijfster Maria Tarditi 1928/2017 geboren en getogen in Italie. Ze is maar effectief begonnen met schrijven na haar pensionering in het onderwijs. Tussentijds heeft ze al 17 boeken geschreven waarvan Het bastaardmeisje ,het zesde boek is en voorlopig het enige dat vertaalt werd naar het nederlands. Op 70J nog beginnen met schrijven en nog redelijk vlug ook. Of hoe je nooit te oud bent om te doen wat je wil doen.

Haar boek is zodanig gedetailleerd geschreven dat ik, bij wijze van spreken, een tekening kan maken van elke kamer ,elke maaltijd ,elke persoon die beschreven word. Alles word perfect beschreven hoe het leven was op het einde van de jaren 30 en ten tijde van de tweede wereldoorlog. Maar al die details zorgden er aan de andere kant ook voor dat ik het verhaal minder vlot kon lezen. Tegen dat ik alles opgenomen had in mijn ,soms minder goed, geheugen. Jammer genoeg hadden het grootste deel van die details geen betekenis voor het verhaal.

Was toch eens iets anders om te lezen dan wat ik normaal lees van verhalen. Een verhaal die zonder spanning is of zonder fantasy. Het was eens een verhaal die zuiver gaat over mensen en hoe ze leven en ontwikkelen. Een weergave van hun gevoelens en manier van leven. Een genre waar ik wat afkerig van stond en dacht dat het niets voor mij was. Een genre die misschien niet echt iets voor mij is en waar mijn vrouwke wel van kan genieten. Ik moet toegeven,het smaakt naar meer. Natuurlijk zet dit de deur open voor nog meer auteurs en boeken om te lezen.

Wel best dat mijn wil ik lezen plankje een digitaal plankje is of ze zou waarschijnlijk vroeg of laat doorbreken.

Reacties op: Maria Tarditi - het bastaardmeisje

Gesponsorde boeken