Blogpost: Madelon

Marieke Lucas Rijneveld - De Avond Is Ongemak Leessoundtrack

Ik lijk de laatste tijd alleen maar goede boeken te lezen, en de meest recente was De Avond Is Ongemak. De roman won enkele weken geleden de International Booker Prize en dat was voor mij de aanleiding om het te gaan lezen. Zoals ik al in mijn videorecensie aangaf, was ik tijdens het lezen niet overdonderd, maar de impact kwam vooral nadat ik het boek uit had.

De roman is doordrenkt van een pijnlijk beklemmende sfeer en regelmatig komen er zeer ongemakkelijke scenes voorbij. De alles overrompelende naarheid wordt mede bewerkstelligd door het gereformeerd-zijn van het gezin.Het geloof hangt als een verstikkende deken over het vertelde heen en voor deze leessoundtrack heb ik dit keer gekozen voor albums die voor mij verbonden zijn aan religie. En dan niet die van de praise-Jesus-soort, maar het gaat hier om muziek die voor mij net zo drukkend aanvoelt als het boek deed. Ik heb overigens helemaal niks tegen religie. Ik snap zeker de aantrekkingskracht, maar het is gewoon niet voor mij.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Marieke Lucas Rijneveld - De Avond Is Ongemak Leessoundtrack

De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken