Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Uitgeverij Podium

Matthijs van Nieuwkerk bejubelt Monica, mijn vader in DWDD

Haar debuut Monica, mijn vader lag nog maar net in de boekhandel of journalist Maaike Sips werd al uitgenodigd om samen met haar vader Monica Sips over het boek te komen vertellen in de uitzending van DWDD.

Op de dag van verschijning spraken vader en dochter met Matthijs van Nieuwkerk. Hij noemde Monica, mijn vader een prachtig boek. 'Waanzinnig goed geschreven en reuze spannend boek.'

Aan de vooravond van de Frankfurter Buchmesse, nog voor verschijning, werden de Duitse vertaalrechten van Monica, mijn vader via een pre-emt verkocht aan de grote, gerenommeerde uitgeverij Droemer-Knaur. Deze uitgeverij gaf eerder op succesvolle wijze Nederlandse non-fictieauteurs als Dick Swaab en Sophie van der Stap uit.

Ook in Nederland is veel belangstelling voor het boek. Zo publiceerde het Algemeen Dagblad een groot interview met Maaike en Monica Sips (in de krant van 16 oktober), schreef Harper's Bazaar er een paginagroot artikel over en staan er diverse kranten- en radiointerviews gepland voor de komende weken.

In Monica, mijn vader duikt journalist Maaike Sips in het verleden van haar vader, die dit jaar een genderoperatie onderging. Sips ontdekt dat het verhaal van Monica parallel loopt aan het verdwijnen van het taboe op transseksualiteit. Daarnaast laat ze zien wat de transformatie betekent voor haar persoonlijke relatie met haar vader. Klik voor meer informatie over het boek.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Matthijs van Nieuwkerk bejubelt Monica, mijn vader in DWDD