Chinouk Thijssen Auteur

Blogpost: Chinouk Thijssen

Mezelf terugkijken op een scherm... Vreselijk toch?

IMG_2724_zpsb25e4789.jpgVorige week zondag moest ik om 9 uur 's ochtends in het hotel Van der Valk Breukelen zijn voor een video-interview over Blindelings. Mijn collega-auteur Ronald van den Broek vertelde daarna in zijn interview over zijn boek Varkensbloed in chocolade (trouwens echt een aanrader!). Veel takes hadden we niet nodig, het stond er eigenlijk zo op.

De avond ervoor wilde ik me natuurlijk wel een beetje voorbereiden, dus selfie-filmend oefende ik wat ik wilde vertellen over mijn boek. Wat meer dan genoeg bloopers opleverde. Hoe vaker ik naar mezelf keek, hoe meer ik me van verschillende trekjes bewust werd. Trekjes die ik misschien niet zo heel aantrekkelijk vond. Nu hielp het ook niet dat ik die avond een ontspoord ooglid had waardoor het net leek alsof mijn oog er ieder moment uit kon poppen.

Mijn Rotterdamse accent, de hoeveelheid dat ik aan mijn haar zit, stopwoorden als 'eh', 'eigenlijk' en 'dus'... In een video wordt dit allemaal vergroot. Mezelf terugkijken op een scherm... Vreselijk toch?

Waarom heb ik de dag daarna dan een YouTube-kanaal geopend en ben ik inmiddels gestart met vloggen? Omdat het een leuke en makkelijke manier is om contact te hebben met mijn lezers (als ze abonneren en kijken natuurlijk, anders schiet het niet zo op) en omdat ik zoveel te vertellen heb over schrijfdingen en zo. Mijn schrijfdingen. Mijn boeken en alle nieuwtjes.

Dus naast het bloggen voor Hebban ben ik nu begonnen met vloggen en ik hoop dat jullie me zullen volgen.
De eerste twee video's die nu op mijn kanaal staan zijn het video-interview van vorige week en een kijkje in de drukproef van Blindelings (met een cadeautje! Omdat het bijna kerst is). Volgende week heb ik iets anders leuks op de planning staan, dus vergeet je niet te abonneren (https://www.youtube.com/channel/UCTcW8nW9BeTqDMDNsmCVb5g)! Dan zie je het als eerste als er een nieuwe video op staat.

Reacties op: Mezelf terugkijken op een scherm... Vreselijk toch?