Blogpost: Sanne Nijsen

Mijn aanraders van 2015

mijn-aanraders-van-2015.png?w=381&h=262 

Hoi hoi! Vandaag een blogbericht over iets wat ik nog niet eerder gedaan heb, ik ga jullie namelijk boeken aanraden die ik persoonlijk erg goed vond.De recensies van deze boeken zijn niet allemaal gepubliceerd in 2015 (De 100 moet zelfs nog gepubliceerd worden!). Bij dit blogbericht gaat het meer om de boeken die ik in 2015 heb gelezen. Al deze boeken heb ik ook goede reviews gegeven (anders zou ik ze natuurlijk ook niet opnoemen!).
Elk boek wat ik hier op noem heeft iets uniek, iets wat moeilijk te beschrijven is. Ik ga mijn best doen het zo goed mogelijk uit te leggen, maar ik hoop vooral dat jullie één van deze boeken besluiten te lezen na dit lijstje!

ugly-love.jpg?w=227&h=300
Ugly Love – Colleen Hoover(Onvoorwaardelijk)
Dit boek was het allereerste boek wat ik las onder het genre New Adult, en dit boek is naar mijn mening een goede kennismaking met dit genre. Dit boek heeft een plot waarbij ik moest huilen (en ik weet wel bijna zeker dat ik niet de enige ben). Het boek is ontzettend goed opgebouwd uit stukken uit verleden en heden, die elkaar op goede momenten afwisselen. Als je dit boek nog niet hebt gelezen, raad ik je zeker aan om dit boek een keer op te pakken!

the-5th-wave.jpg?w=212&h=300
The 5th Wave – Rick Yancey (De Vijfde Golf)
Je moet van het genre Dystopian houden, dat zal ik wel heel eerlijk zeggen mocht je geïnteresseerd zijn dit boek. In het boek wordt er gewisseld tussen drie perspectieven, elk van deze personages hebben elk iets uniek en hoe alles samen komt. Just wow. Het boek is verfilmd en komt (of is al) uit als film, dus als je ook zo’n persoon bent die boeken wilt lezen voor de film, zeker dit boek lezen!

the-vampirates.jpg?w=292&h=300
Vampirates serie – Justin Somper
Deze serie raad ik iedereen aan! De serie is zo ontzettend onbekend en het verdient zoveel meer aandacht dan dat het momenteel krijgt. Elk boek heeft goede plottwisten, de boeken lezen erg makkelijk én elke keer is er sprake van een karakterontwikkeling van zowel Conner als Grace, de hoofdpersonages van de boeken. Ik wil er verder niks over zeggen, maar zeker even kijken naar mijn eerste recensie!
Mocht je het boek niet kennen en ook de andere recensies over de serie lezen, niet doen. De achterkant van de boeken spoilen vrij veel als je de voorgaande boeken niet gelezen hebt en dat is gewoon zonde. De boeken zijn alleen tot en met deel drie vertaald naar het Nederlands, mocht je ze willen aanschaffen.

white-hot-kiss.jpg?w=219&h=300 stone-cold-touch.jpg?w=236&h=300
The Dark Elements – Jennifer L Armentrout
I love this series <3
 Behalve het laatste boek, en dat meen ik. Het laatste boek was naar mijn idee een ontzettende flop, omdat er in de eerste pagina’s opgebouwt wordt naar de climax van het verhaal en in de eerste 100 pagina’s alles al duidelijk is en het een waste of time is om door te lezen.
Maar de eerste twee boeken zijn echt ontzettend goed! Ik ben een fan van de personages in de boeken, ik houd van de droge en sarcastische humor. Er is ook romantiek aanwezig, maar het speelt niet de hoofdrol. En als je de achterkant van het boek leest, ben je eigenlijk als snel hooked voor de serie. Dus snel oppakken en jezelf opsluiten op je kamer!

clockwork-angel.jpg?w=207&h=300
Clockwork Angel – Cassandra Clare (De Ijzeren Engel)
Het allereerste boek van de serie The Infernal Devices van Cassandra Clare. Deze serie speelt zich ook weer af in The Shadowhunter wereld, alleen dan bijna een eeuw eerder….
Dit boek is naar mijn mening erg inkomen, het leest niet vlot en de gebeurtenissen zijn niet erg interessant. Echter na ongeveer iets minder dan 100 bladzijden komt er echt vaart in het boek en wordt je meegesleurd in de nieuwe serie van Cassandra Clare. Volgens velen is de serie The Infernal Devices beter als The Mortal Instruments, zelf weet ik dat echter nog niet, omdat ik TID nog niet volledig gelezen heb en het tijd is voor een reread van TMI.

er-zullen-geen-helden-zijn.jpg?w=193&h=3
Er zullen geen helden zijn – Anna Seidl
Ik ga heel eerlijk zijn, dit boek ga ik echt niet de hemel in prijzen omdat ik het ontvangen heb als recensie boek, maar omdat het boek zelf zo ontzettend goed is. Het is iets heel anders als ik normaal lees, maar het boek zet je als lezer zo erg aan het denken. Je hoort zelf nooit hoe het verder gaat met slachtoffers van een schietpartij. Dit boek is niet zo zeer heel emotioneel, van dat je er van moet huilen, maar meer gewoon heftig. Ik raad het eigenlijk iedereen wel aan, voor mij was het ook totaal iets anders als dat ik normaal lees, maar ik heb er zeker van genoten!

onder-mijn-huid.jpg?w=191&h=300
Onder mijn huid – Marlies Slegers
Bij dit boek vind ik het vooral leuk dat het zo actueel is. Steeds vaker zie je in het nieuws dat iemand geteisterd wordt door pikante foto’s die hij of zij van zichzelf gestuurd heeft naar de toemalige liefde.
Ook in dit boek komt het aan het bod. Het is idee is goed uitgewerkt en met sommige dingen raakt het je toch wel. Ook hoe onbetrouwbaar sommige mensen eigenlijk zijn, terwijl je wel dacht dat je ze wel kon vertrouwen.

de-100.jpg?w=212&h=300
De 100 – Kass Morgan
Dit boek heb ik recent gelezen en vond ik zelf erg leuk. In het begin waren de hoop verschillende karakters erg verwarrend, maar naarmate je vordert in het boek onthoud je ze beter. De wereld die Kass Morgan gecreërd heeft, spreekt mij persoonlijk erg aan. Ook leer je langzamerhand de personages beter kennen en langzamerhand kruipen ze in je hart en wil je ze niet meer loslaten en ze alleen maar knuffelen na alles wat ze hebben meegemaakt. 


Welke boeken die jij hebt gelezen in 2015 raad jij aan? En ben je het een beetje eens met mijn lijstje of totaal niet?

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn aanraders van 2015