Blogpost: Monique

Mijn boekenjaar 2020

26-12-2020 door Monique 2 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Ik denk eigenlijk wel de Black Lives Matter beweging, waardoor ik gericht voor heb gekozen om boeken te lezen van auteurs van kleur en andere diverse achtergronden. Dit heeft mijn leesleven enorm verrijkt! 

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja, ik zet altijd aan de lage kant in zodat ik geen stress krijg. Ik stel mezelf dus niet echt een doel, ik zie wel waar ik strand. 

Wie is je favoriete boekverkoper?
Door chronische ziekte kom ik eigenlijk niet buiten... alles gaat altijd al online, ook voor corona. Maar bij De Rank in Veenendaal hebben ze geweldige service en tegenwoordig brengen ze het zelfs per fiets bij je aan de deur. Ik steun ook Boekhandel van Kooten via libris. 

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
The Invisible Life of Addie LaRue van VE Schwab, eind januari in het Nederlands te lezen als Het onzichtbare leven van Addie LaRue. Ik heb gelachen en gehuild om dit meesterwerk, en alles diep gevoeld. Een meisje maakt een deal met de duivel, hij mag haar ziel hebben als zij haar leven zat is. De duivel maakt het moeilijker voor haar, iedereen die haar uit het zicht verliest vergeet haar meteen en ze kan niets bezitten. Ondanks alles weet ze zich door eeuwen heen staande te houden, vol vreugde en levenslust en met het doel om herinnerd te worden, om te creëren en om te beleven. Om te leven. En dan herinnert iemand zich haar ineens... 

Met welk boek ga je 2021 in?
Dat weet ik nog niet, ik ben een echte stemmingslezer, dus ik kan absoluut geen voorspelling maken. Ik wilde 2020 beginnen met een bijzonder werk, Jane Austen ofzo, maar het werd een leuk romantisch boek met weinig inhoud, precies waar ik toen behoefte  aan had. 
Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

De vertaling van Addie LaRue, gewoon omdat die versie zo mooi gaat worden... Wie ik gisteren was van Pamela Sharon, over de grens tussen echt en virtueel. En Southern Sun, Northern Star van Joanna Hathaway, de conclusie van een serie die losjes gebaseerd is op de wereldoorlogen, die ik dit jaar ontdekte. Oh, en het tweede en laatste boek in de serie van Hank Green, Een mooie vreemde ontdekking, een science fiction boek die zich in het heden afspeelt, met de focus op social media, met een positieve boodschap over de mensheid. 

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik zet hem denk ik ietsje hoger, de afgelopen jaren heb ik telkens tussen de 115-125 boeken gehaald, dus het voelt wel veilig om hem op 80 te zetten. Een mooi getal. Maar ik hecht er voor mezelf niet veel waarde aan, ik lees toch al wanneer ik kan, en daar wil ik geen druk achter zetten. Ook hoop ik de trend door te zetten om meer van auteurs uit minderheidsgroepen te lezen.

Reacties op: Mijn boekenjaar 2020

The Invisible Life of Addie LaRue - V. E. Schwab Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken