Blogpost: Freddy Was

Mijn debuut is er!

8cc67399f9298fd570553dc9082cff79.jpgMijn boek, mijn eersteling, mijn debuut … ‘Een nieuwe Rembrandt?’ is vandaag per koerier geleverd. En blij dat we zijn … Te verkrijgen in de boekhandel én online. En wanneer je het gelezen hebt, laat eens horen wat je ervan vond.
Je kan het online bestellen en uiteraard ook via de boekhandel. (zowel in Nederland als in België)

Dit verhaal is gebaseerd op een krantenartikel. Ik las, eerlijk gezegd met stijgende verbazing, dat een computer geprepareerd werd om een nieuwe Rembrandt te schilderen of beter te ‘3-D printen’. 250 schilderijen werden zorgvuldig gescand. Al die data werd verwerkt in ingewikkeld algoritme en voilà, een nieuw werk van de meester. Het wordt 'The next Rembrandt' genoemd. Een huzarenstuk dat op het conto van de Technische Universiteit van Delft, ING-verzekeringen, Microsoft en museum Mauritshuis mag geschreven worden. Echt een aanrader om naar hun website te surfen. ( hier )

Stel nu, dacht ik, dat iemand de software, nodig om die computer te laten 'schilderen', steelt ... kan ie dan niet eender welk schilderij “kopiëren”? Dat was het uitgangspunt, de rest is fictie.

Je bent ook nog welkom op mijn persoonlijke blog: https://literatuurcreatie.wordpress.com/ en op die van de uitgeverij: hier.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn debuut is er!

Een nieuwe Rembrandt? - Freddy Was Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken