Maartje Hebban Team

Blogpost: Maartje

Mijn leesplannen voor april

01-04-2019 door Maartje 6 reacties
De afgelopen maand heb ik echt extreem veel gelezen. Ik wil graag doorgaan op dezelfde voet, maar of dat gaat lukken weet ik niet. Mijn TBR is in ieder geval behoorlijk groot.

Deze maand heb ik verschillende speciale dingen in de planning. Zo mag ik voor de Hebban Young Adult club verschillende boeken lezen, wil ik naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Jen Minkman, doe ik mee aan de O.W.L.S magic readathon op booktube, mag ik eind van de maand naar YALFest en heb ik nog een paar individuele artikelen gepland op de Young Adult pagina.
Hieronder de boeken die ik graag wil lezen.

The last Namsara van Kristen Ciccarelli, deze auteur komt naar YALFest, dus het boek, dat al ruim een jaar op mijn leesplank staat, moet nu eindelijk gelezen worden.
Gewist van Teri Terry. Ook deze auteur komt naar YALFest en we mogen dit boek recenseren voor de Young Adult club.
De eliminatie van Danielle Bakhuis. Danielle zal in het Hebban café aanwezig zijn op YALFest en komt dan ook met een nieuw boek. Natuurlijk wil ik een handtekening scoren en dan is het leuk als ik het boek al gelezen heb. Daarnaast gebruik ik dit boek ook voor de O.W.L. opdracht voor Muggle studies: lees een contemporary.
Thunderhead van Neal Shusterman wil ik al heel lang lezen. Scythe las ik vorig jaar en vond ik geweldig, dus het wordt tijd voor het tweede deel in de serie. Ook dit boek kan ik lezen voor een O.W.L. Namelijk die voor Potions: lees een tweede boek in een serie.
A curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer zat in de Fairyloot box van februari en wil ik erg graag lezen. Gelukkig wordt ik nog extra gemotiveerd door de Goodreads pagina van Addicted to YA. Het is het groepsboek van deze maand. Daarnaast behaal ik er ook weer een O.W.L. mee, namelijk die voor Ancient Runes: lees een retelling.
Dan wil ik graag Romeo and Juliet lezen. En wel twee keer. Het origineel van Shakespeare en de hervertelling van Tiny Fisscher. Deze lees ik voor mijn eigen challenge om iedere maand een klassieker te lezen. En ook hier verdien ik een O.W.L. mee. De O.W.L. voor History of Magic wordt verdiend door een boek te lezen dat ouder is dan tien jaar.
Ik hoop deze maand ook een buddyread te doen met Natasha van de Young Adult club. We hebben voor The final six van Alexandra Monir gekozen. En met dit boek verdien ik de O.W.L. voor Divination, een boek dat zich in de toekomst afspeelt.
Van mijn veel te grote TBR heb ik Eliza and her monsters van Francesca Zappia getrokken. Een boek dat ik al lang heb staan en dat me erg aanspreekt qua onderwerp, maar waar ik op de een of andere manier maar steeds niet toekom.
Tot slot heb ik een hele reeks oorloggerelateerde boeken op mijn leeslijst staan, zodat ik vóór vier mei een mooie lijst met aanraders heb voor de Young Adult readers:
Zout van de zee van Ruta Sepetys
Soldaten huilen niet van Rindert Kromhout
Vluchteling van Alan Gratz
De wereld achter het hek van Zana Fraillon
Verscheurd van David Massey
Codenaam Verity van Elizabeth Wein
Codenaam Coco van Carmen Reid
Het meisje met de vlechtjes van Wilma Geldof

Deze lijst is waarschijnlijk wel erg optimistisch, maar ik doe mijn best. Welke boeken wil jij deze maand lezen? En heb jij al boeken van mijn tbr gelezen? Wat vond je ervan?

Reacties op: Mijn leesplannen voor april

Gesponsorde boeken