Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Désirée van der Heijden

Mijn leukste sprookje #2

Alweer mijn derde blogpost over de sprookjesmaand. Ik heb er weer vijf gelezen waarvan ik er eentje heb uitgepikt om over te vertellen. Ik vond dit de leukste van de vijf! Je kunt op mijn eerste blogpost zien welke sprookjes ik lees.

Het schrandere kleermakertje


Er was eens een prinses die een raadsel had. Degene die het raadsel kon oplossen zou met haar mogen trouwen. Zo kwamen er tenslotte ook drie kleermakertjes bij haar. Twee ervan verstonden hun vak goed en dachten ook met het raadsel wel succes te hebben. Het derde kleermakertje was een kleine spring-in-het veld die nergens voor deugde en zelfs zijn vak niet verstond. Maar je raadt het al, hij loste het raadsel op. De prinses viel bijna flauw van schrik en besloot snel dat hij nòg iets moest doen. Hij moest een nacht met een beer doorbrengen in de stal. Nog nooit had de beer iemand in leven gelaten dus dacht ze op deze manier het kleermakertje wel kwijt te raken. Maar het kleermakertje was ook de beer te slim af. Voordat de beer het kleermakertje wilde verslinden kalmeerde hij de beer met een paar trucjes. uiteindelijk speelde hij viool voor de beer en de beer kon het niet laten een dansje te maken. Hij vroeg het kleermakertje of het moeilijk was want hij wilde heel graag ook viool leren spelen. Laat me eerste je klauwen eens zien, die zijn wel heel erg lang. We zullen je nagels eerste moeten knippen, leg ze maar op de bankschroef. Je raadt het al het kleermakertje bond de beer met beide klauwen vast op de schroef en heeft die nacht heerlijk geslapen. De prinses moest er nu wel aan geloven. Het kleermakertje trouwde met de prinses en leefde met haar zo gelukkig als een leeuwerik. Wie het niet gelooft, moet een daalder betalen.


Het opgeven van raadsels werd veel gedaan in sprookjes, dit was een vorm van amusement. Zo ook in dit sprookje waarbij de gegadigden moesten raden wat voor kleur haar de prinses had.
Ook heeft dit sprookje een grappige afsluiting die de toehoorder weer terugbrengt naar de gewone wereld. Helaas! 


Reacties op: Mijn leukste sprookje #2

Gesponsorde boeken